Vasile Blaga anunta ce va face ACL daca Justitia il scoate din joc pe Klaus Iohannis

de Valentina Postelnicu Publicat la: 29.09.2014 17:12 Ultima actualizare: 29.09.2014 17:29

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, ca nu are emotii in privinta deciziei ICCJ in dosarul de incompatibilitate a lui Klaus Iohannis, el precizand totodata ca, nici daca ar dori cineva, Iohannis nu s-ar mai putea retrage din cursa electorala pentru Presedintie.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, ca nu are emotii in privinta deciziei ICCJ in dosarul de incompatibilitate a lui Klaus Iohannis, el precizand totodata ca, nici daca ar dori cineva, Iohannis nu s-ar mai putea retrage din cursa electorala pentru Presedintie.
Intrebat daca are emotii privind decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie de marti, Vasile Blaga a raspuns: “Nu am avut niciodata (emotii – n.r.). Dimpotriva, a castigat clar in instanta de fond. Am vazut ca se fac diverse jocuri, unii si-au si dorit sprijin de pe acuma. Vrabia malai viseaza, pentru ca diferenta dintre domnul Iohannis si urmatorul este de 20 de puncte”.

In plus, liderul PDL a tinut sa precizeze ca “nu exista solutia B, de cand Biroul Electoral Central a validat toate candidaturile” la prezidentiale.
“Nici daca ar dori cineva, nu se mai poate retrage. Din momentul asta, legea este lege, iar el va castiga, cand va fi procesul cu ANI”, a mai declarat Vasile Blaga, despre candidara lui Klaus Iohannis.
Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, luni, ca va candida la prezidentiale indiferent de ceea ce se va intampla marti la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde se judeca dosarul sau de incompatibilitate, el sustinand ca va castiga procesul.
“Pot sa va spun ca voi candida indiferent ce o sa se intample. Candidatura mea este depusa, este definitiva si voi fi pe buletinul de vot. Nu pornesc de la premisa ca maine se va intampla ceva deosebit la ICCJ”, a declarat Iohannis, la Adevarul Live.
El a precizat ca marti se va da un termen pentru a judeca aceasta cauza.
“Probabil ca vom afla maine acest termen. Nu pornesc de la premisa ca acest termen va fi inainte de alegeri si atunci putem sa spunem ca nu este nicio problema formala”, a comentat candidatul ACL.
Klaus Iohannis a tinut sa mai precizeze ca el porneste de la premisa ca va castiga procesul.
“Nu am cum sa pierd, in prima instanta am castigat si inca foarte bine acest proces. Nu exista nicio chestiune suplimentara fata de ce s-a discutat pe fond si nu exista pentru mine niciun motiv sa cred ca as putea sa pierd acest proces, si atunci, sigur, daca ar fi un termen relativ rapid, s-ar judeca, as castiga procesul si ar fi scoasa aceasta chestiune din discutia publica”, a precizat liderul PNL.
Potrivit lui Iohannis, “ceilalti sunt mai ingrijorati”, iar el mai putin.
“Eu stau foarte solid cu acest caz, nu imi fac niciun fel de probleme”, a subliniat Klaus Iohannis.
Instanta suprema a amanat joi, pentru 30 septembrie, decizia privind admisibilitatea in principiu a judecarii recursului formulat in dosarul in care Agentia Nationala de Integritate il acuza pe Klaus Iohannis de incompatibilitate.
Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) trebuia sa verifice joi, in camera de consiliu, actele depuse la dosar, pentru a stabili daca recursul poate fi trimis unui complet de judecata.
Instanta a amanat analiza raportului asupra admisibilitatii in principiu a recursului, aceasta procedura umand sa fie judecata, in complet de filtru, la 30 septembrie. Ulterior, daca se admite judecarea recursului, dosarul va fi repartizat unui complet, care va decide definitiv daca Iohannis a fost sau nu in incompatibilitate.
In 24 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *