Vasile Blaga, despre intalnirea de la Oprea din 2009: Nu aveau cum influenta alegerile, nu puteau avea nicio implicare

Vasile Blaga a spus ca el nu stie daca a fost o astfel de intalnire si cine a participat, afland toate informatiile din presa. Intrebat daca cei prezenti in acea seara la Gabriel Oprea acasa puteau influenta in vreun fel rezultatul alegerilor, Blaga a negat: “Deloc. Nu avea cum”.”Din ce am citit in presa, ei s-ar fi intalnit seara, nu? Procesul electoral s-a incheiat la 9 seara. Deja de la 9 si jumatate curgeau procesele verbale. Erau doar doi candidati. N-a fost situatia din turul intai, unde am stat pana la cinci si jumatate dimineata. (…) A fost foarte simplu, din acest punct de vedere”, a explicat el.Fostul ministru a subliniat ca ei “nu puteau avea nicio implicare” in schimbarea rezultatului alegerilor. Blaga si-a motivat afirmatia ca alegerile nu ar fi putut fi fraudate avand in vedere ca toate datele se potriveau, atat cele venite din procesele verbale, cat si cele obtinute de la reprezentantii partidelor din sectiile de votare, si nu au fost facute contestatii in acest sens, arata News.ro.
Schimbarea prefectilor in preajma alegerilor din 2009 a respectat intru totul prevederile legale, a sustinut marti fostul ministru de Interne, Vasile Blaga, in fata parlamentarilor Comisiei de ancheta privind prezidentialele din acel an.
“A fost un program PHARE 2005 – 2006, prin care s-a incercat depolitizarea acestei functii. Si atunci titular de proiect era Franta. Si atunci s-a constituit Corpul inaltilor functionari publici, constituit din toti prefectii, toti subprefectii, toti secretarii generali ai ministerelor si autoritatilor publice, ale agentiilor. Numai ca, imediat dupa ce PD-ul de atunci a fost scos de la guvernare, toti prefectii au fost inlocuiti imediat. Deci nu s-a mai tinut cont de lege. (…) A venit guvernul PDL – PSD, au schimbat toti prefectii, nu eram eu la Interne atunci, dupa care a iesit PSD-ul de la guvernare, s-au schimbat toti prefectii, bineinteles respectandu-se intru totul prevederile legale. Au fost destui care au contestat in instanta aceasta decizie – niciunul nu a castigat”, a detaliat el, potrivit Agerpres.Vasile Blaga a amintit ca nu el a fost sef de campanie al fostului …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *