Vaslui: 35 de persoane, audiate intr-un dosar de evaziune fiscala

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Procurorii DIICOT au efectuat, joi, ?54 de perchezitii domiciliare si la sediile unor societati comerciale in cadrul unei actiuni de?destructurarea a unui grup infractional organizat constituit in vederea savarsirii de infractiuni de evaziune fiscala, potrivit unui comunicat al institutiei.
In urma perchezitiilor?35 de persoane vor fi aduse la audieri la sediul?sediul DIICOT- Biroul Teritorial Vaslui.?
Procurorii au descoperit ca?in perioada 2012 – 2015, liderii gruparii infiintau societati? pe numele lor sau identificau persoane cu posibilitati financiare reduse si care, in schimbul unor? sume modice de bani, infiintau sau preluau societati comerciale.?Valoarea prejudiciului constatat este de 8.500.000 de lei.
Ulterior, in numele acestor firme de tip fantoma care erau folosite in activitatea infractionala? pentru emiterea? documentelor financiar – contabile ce nu aveau la baza tranzactii reale, erau identificati clientii, (administratori de societati comerciale) care, pentru a plati catre bugetul de stat taxe si impozite cu? mult? reduse decat cele reale conform tranzactiilor desfasurate intentionau sa intre in posesia? facturilor fiscale fictive pe care apoi urmau sa le inregistreze in contabilitate.
Totodata,? beneficiarii facturilor fiscale fictive,? intentionau sa-si insuseasca din …

spot_imgspot_img