Venezuela: o femeie a fost impuscata mortal in timp ce astepta sa voteze

Coalitia din opozitie a Unitatii Democratice a declarat ca o banda pro-guvernamentala?”paramilitara”?a deschis focul asupra unui grup de persoane, aflate in cartierul Catia din capitala Caracas, care participau la referendum.
“Ziua a fost marcata de uciderea unei femei care isi exercita drepturile”, a declarat liderul opozitiei, Freddy Guevara, in legatura cu uciderea lui Xiomara Escot. Presedintele Maduro, a denuntat plebiscitul ca fiind ilegal si lipsit de sens.
Venezuela se confrunta cu grave probleme economice din cauza inflatiei galopante si a scaderii pretului petrolului. Din luna aprilie si pana in prezent, peste 100 de persoane si-au pierdut viata in urma protestelor de strada.
Aproape 7,2 milioane de venezueleni au participat duminica la consultarea simbolica organizata de opozitie impotriva presedintelui Nicolas Maduro si a intentiei acestuia de creare a unei adunari constituante in vederea modificarii Constitutiei, au anuntat rectorii universitatilor care au supervizat acest scrutin neoficial, dupa numararea a 95% din buletinele de vot, transmite AFP.
Venezuela “a transmis un mesaj clar executivului national si intregii lumi”, a declarat rectorul Universitatii Centrale din Venezuela, Cecilia Garcia Arocha, precizand ca 6.492 381 de persoane au votat in tara si 693.789 in strainatate.
Cifra nu este departe de voturile totale, de 7,7 milioane, in favoarea opozitiei la alegerile parlamentare din decembrie 2015.?
Acest scrutin simbolic a fost convocat de parlament, controlat de opozitie, pentru a exprima nemultumirea fata de intentia lui Maduro de a crea o adunare speciala care sa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *