Venit minim garantat: Peste 1.300 de vasluieni, somati sa returneze banii.

Peste 1.300 de vasluieni care beneficiaza de venit minim garantat au fost somati de Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala sa returneze ajutorul primit de la stat, dupa ce s-a constatat ca acestia au incasat banii ilegal, declarand venituri mai mici decat cele reale, transmite Mediafax.
Potrivit reprezentantilor Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) Vaslui, 1.365 de persoane care beneficiaza de venit minim garantat au fost depistate, in urma unor controale, ca au incasat ilegal ajutorul social acordat de stat in baza Legii 215/2001.
Reprezentantii Agentiei de Plati pentru Interventie in Agricultura (APIA) au stabilit ca persoanele respective au declarat venituri mai mici decat cele reale.
“In urma verificarilor, sa constatat ca sunt 1.055 de familii pentru care s-au constituit debite si care au obligatia sa se prezinte la casieria agentiei si sa returneze banii incasati ilegal, in total fiind vorba de 103.200 lei. Cei care nu vor returna sumele incasate necuvenit, vor fi dati in debit la Finantele Publice, care au posibilitatea legala sa recupereze banii”, a declarat, marti, directorul AJPIS Vaslui, Sorin Prepelita.
De asemenea, alti 258 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *