Veniturile din criptomonede trebuie declarate la Fisc

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Veniturile trebuie declarate in primul rand in vederea impozitarii (10%), iar daca au depasit pragul de 22.800 de lei in anul 2017, trebuie declarate si in vederea aplicarii contributiilor sociale si a celor pentru sanatate – asta in cazul persoanelor care nu sunt si salariate.
Daca respectivele criptomonede (Bitcoin, Ethereum, Ripple etc.) sunt recunoscute ca valuta, veniturile trebuie trecute la categoria venituri din investitii sau din activitati financiare, iar daca nu – la categoria „alte venituri”.
Interesant este ca la veniturile fiinanciare se iau in considerare si pierderile, astfel ca se poate declara numai diferenta dintre castiguri si pierderi, in timp ce la „alte venituri” trebuie declarate sumele ca atare, au mai aratat expertii fiscali.
„Este mai bine ca aceste venituri sa fie declarate, chiar daca acum Fiscul se bazeaza exclusiv pe conformarea voluntara. Oricum, la incasarea veniturilor din criptomonede este utilizat contul bancar, si acolo se va vedea totul, din punct de vedere fiscal”, a declarat Gabriel Sincu, coordonatorul Departamentului Impozite Directe din cadrul EY Romania, potrivit Mediafax.
Expertii fiscali au mai spus ca exista deja persoane in Romania care „au realizat venituri de ordinul milioanelor de euro din criptomonede si care si-au pus problema declararii. Le-am recomandat sa le declare, pentru ca este mai sigur …

spot_imgspot_img