Verdictul in cazul procesului Remus Cernea-ANI, dupa ce deputatul a fost declarat incompatibil

Publicat la: 22.09.2015 12:57 Ultima actualizare: 22.09.2015 12:58

Deputatul Remus Cernea anunta ca a castigat definitiv procesul deschis impotriva Agentiei Nationale de Integritate (ANI), dupa ce in anul 2013 a fost declarat in stare de incompatibilitate.

Potrivit lui Cernea, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca nu s-a aflat in incompatibilitate, dupa ce a respins recursul ANI si a mentinut hotararea Curtii de Apel Bucuresti din 10 martie 2014, prin care a fost desfiintat raportul intocmit de inspectorii de integritate.
“Am inlaturat, asadar, in instanta, o suspiciune injusta la adresa mea, chiar daca acest lucru a durat doi ani. Voi continua sa fac politica intr-un mod curat, numai si numai pentru a promova valorile democratice ale societatii deschise, drepturile omului, drepturile animalelor si statul de drept, fara sa ma implic in vreun fel in acte de coruptie si mentinand un standard ridicat de civilitate, integritate si moralitate publica”, a declarat Remus Cernea, intr-un comunicat de presa remis marti.

In opinia deputatului, ANI trebuie sa fie o institutie puternica, credibila si eficienta in activitatea sa, iar el nu isi propune sa stirbeasca din imaginea agentiei, ci sa identifice probleme pe baza experientei sale.
“In privinta procedurilor ANI, poate ca o idee ar fi ca acele comunicari publice din partea institutiei cu privire la presupusa stare de incompatibilitate a unui politician sa fie insotite si de o prezentare, pe scurt, a punctului de vedere al celui in cauza, astfel incat opinia publica sa fie corect informata atat cu atat privire la punctul de vedere al ANI, cat si la cel al persoanei acuzate. Altfel, acuzatul, desi poate este nevinovat, risca sa fie perceput de catre multi si pentru o perioada semnificativa de timp, drept incompatibil …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *