Verificari la transportatorii de marfa si calatori. …

Mai multe perchezitii au loc, joi, la firmele de transport din toata tara. Politia a descoperit ca sute de soferi de camioane au avizele medicale. Patru persoane sunt suspectate de infractiuni de fals, in acest dosar.
De fapt, ilegalitatile au fost descoperite de o clinica privata din Bucuresti. Conducerea unitatii a sesizat politistii din cadrul Sectiei Regionale de Politie Transporturi Bucuresti despre faptul ca mai multe persoane s-au prezentat la ambulatoriul de specialitate si, in baza unor documente medicale susceptibile a fi falsificate, au solicitat efectuarea vizitei de medicina muncii. Astfel, personalul institutiei, avand suspiciuni ca documentele prezentate erau false, in sensul ca acestea erau intocmite folosindu-se formulare, stampile (inclusiv cu timbru sec), parafe, cu nume si coduri de medici false, au retinut documentele si le-au predat politistilor.
Din investigatiilor efectuate de politisti, a audierii persoanelor care au prezentat documentele si dupa verificari la societatile unde acestia activau, a reiesit ca majoritatea documentelor aflate la dosarele angajatilor soferi erau false.
Astfel, au fost ridicate de la aceste firme 311 fise de consultatii medicale pentru conducatorii de autovehicule, 317 avize medicale apt transport marfa sau persoane si 224 avize psihologice, acte necesare conducatorilor auto profesionisti care efectueaza transport de persoane si marfuri, intern si international.
Pana in acest moment, politistii au descoperit si ridicat in vederea continuarii cercetarilor 42 de stampile si parafe medicale false, un dispozitiv de imprimare timbru sec, 399 de avize medicale tipizate false, 496 fise de consultatie medicale pentru conducatori de autovehicule, toate falsificate, 6 unitati de calculator, 2 imprimante, precum si zeci de suporti optici de stocare a datelor.
Politisti din cadrul Sectiei Regionale de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *