Veste excelenta pentru soferi! Benzina si motorina s-ar putea IEFTINI cu 10% de la 1 ianuarie 2017

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Potrivit Codului Fiscal in vigoare, de Anul Nou, supraacciza de 7 eurocenti pe litrul de combustibil dispare iar TVA scade cu un punct procentual, pana la 19%. Astfel, benzina si motorina ar urma sa se ieftineasca cu circa 10%, pana la nivelul de 4,40 de lei pe litru. Ieftinirile ar urma sa devina realitate doar daca Guvernul nu da, pe ultima suta de metri a anului, o OUG care sa anuleze/amane aceste scaderi de taxe, lucru, de altfel, foarte posibil.
Citeste si MODIFICĂRI importante in Codul Fiscal 2017: Anumite declaratii NU vor mai fi depuse la Fisc, altele se amana cativa ani
In prezent, potrivit ultimului Oil Bulletin al Comisiei Europene, pretul mediu al carburantului comercializat in Romania, atat benzina cat si motorina, este de circa 4,9 lei/litru(1,1 euro). Impactul eliminarii supraaccizei este, potrivit calculelor Capital, de aproximativ 40 de bani pe litru. Astfel, mia de litri de benzina ar urma sa coste, de la 1 ianuarie, 1.656 lei, de la 2.035 lei in prezent. La motorina, 1.000 de litri vor costa 1.518 lei, de la 1.900 de lei in present.
La cei 40 de bani, impactul eliminarii supraaccizei, se adauga inca 10 bani din reducerea generalizata a cotei TVA de la 20% la 19%. Per total, Anul Nou ar urma sa aduca preturi ale benzinei si motorinei de circa 4,4 lei pe litru, luand in calcul referinta din prezent, deci o ieftinire, peste noapte, de circa 10%.
Sursa: …

spot_imgspot_img