Vestea asteptata de toti soferii din Romania. Ce se intampla cu ITP-ul

In timp ce Guvernul nu sustine noua schimbare la ITP, preferand sanctiunile propuse de ordonanta care a intrat in vigoare in luna mai, noul proiect va fi supus la vot in Camera Deputatilor.
Citeste si?TAXA AUTO 2018. Afla AICI totul despre noul timbru de mediu! Cat va costa pentru fiecare masina in parte si de cand intra in vigoare
Noua schimbare la ITP propune ca soferii sa aiba 15 zile la dispozitie sa faca inspectia tehnica periodica dupa ce au fost prinsi cu ITP-ul expirat. Cea mai importanta schimbare la ITP propusa este renuntarea la sanctiunea care prevede ridicarea imediata a placutelor de inmatriculare si a certificatului de inmatriculare.
Desigur, noile reguli la ITP nu scapa soferii de amenda, aceasta ramanand in vigoare si in noua propunere care va fi supusa la vot in Camera Deputatilor, institutie care are statutul de for decizional.
Principala modificare in favoarea soferilor adusa de noua propunere, respectiv pastrarea talonului, le va permite acestora sa deplaseze vehiculul pe roti pana la o statie ITP in vederea efectuarii unei noi inspectii.
Schimbarile in legislatie aplicate incepand cu 20 mai 2018 implicau scoaterea placutelor de inmatriculare de pe vehicul, suspendarea inmatricularii si ridicarea talonului. Fara acestea, soferul nu avea voie sa mai conduca vehiculul pe drumurile publice si nici sa-l tracteze, ci doar sa-l transporte pe platforma pana la o statie ITP sau la domiciliu, dupa preferinte si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *