Vesti bune pentru romani! Salarii mai mari intre 5% si 20%, in a doua jumatate a anului

Pe BestJobs, angajatorii au scos la concurs aproximativ 200.000 de locuri de munca, cu aproape 60% mai multe fata de aceeasi perioada din 2017, iar tendinte similare de recrutare sunt asteptate si in a doua jumatate a acestui an, scrie news.ro.
Citeste si?Salariul oferit acum unei bone calificate in Romania: intre 800 de euro si 1000 de euro lunar
Circa 64% dintre angajatori estimeaza ca vor scoate la concurs pana la 10 pozitii noi in semestrul doi din 2018, iar alti 21% – intre 10 si 20 de pozitii noi, conform unui studiu desfasurat de BestJobs pe un esantion de 682 companii mici, medii si mari din Romania.
“Pentru fiecare pozitie, 73% dintre companiile care vor face angajari cauta intre 1 si 5 candidati, iar cele mai bune perspective de angajare sunt in domenii precum Vanzari (63% dintre companii au declarat ca au in plan sa angajeze pe astfel de pozitii), Administrativ (57%) si Productie (54%). In schimb, angajatii specializati in domeniile Medicina si Farmacie sau HoReCa vor avea mai putine oferte de munca la dispozitie”, potrivit studiului.
Spre comparatie, cea mai mare concurenta pentru un loc de munca in primele sase luni din 2018 a fost in domeniul vanzarilor, cu peste 6.000 de pozitii deschise, urmat de inginerie, cu aproximativ 3.000 de pozitii noi, IT si auto-transport, fiecare cu peste 2.400 de pozitii deschise.
“Angajatii din HoReCa au fost si ei la mare cautare, cu peste 600 de pozitii deschise doar in perioada martie-mai 2018, pe fondul tendintelor de recrutare pentru joburi sezoniere. La polul opus, domeniile care au avut nevoie de cea mai putina forta de munca in perioada analizata sunt Finantele si Administrativ, care au inregistrat 495, respectiv 330 de job-uri disponibile in primele sase luni din 2018. In total, job-urile disponibile pe BestJobs au inregistrat peste 300.000 de aplicari”, se arata in comunicat.
Cele mai multe pozitii deschise in a doua jumatate a acestui an vor fi pentru job-uri de birou (white collars, 47%), urmate de cele pentru muncitori calificati (41%). Companiile cauta cu precadere candidati pentru pozitii full-time, in timp ce doar 24% dintre angajatori spun ca au in plan sa recruteze si pentru pozitii part-time sau …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *