Vesti proaste pentru soferii romani. Ce risca daca au ITP-ul expirat

Propunerea vizeaza relaxarea sanctiunilor aplicate incepand cu 20 mai 2018, cand a intrat in vigoare o propunere batuta in cuie in vara lui 2017. Mai precis, soferii care erau prinsi cu ITP-ul expirat urmau sa aiba si inmatricularea suspendata, ceea ce reprezenta o sanctiune complet noua in codul rutier. Aceasta din urma este in linie cu normele europene si era o modificare necesara pentru alinierea legislatiei romanesti la cea din Europa, scrie autobild.ro.
Intre timp, proiectul votat deja de Senat si care a primit vot favorabil de la comisia juridica a Camerei Deputatilor propune relaxarea sanctiunii prin permiterea soferului care a fost surprins circuland cu ITP-ul expirat sa-si pastreze talonul pentru 15 zile de la constatarea faptei. In perioada mentionata, soferul va avea timp sa efectueze o noua inspectie tehnica periodica, care l-ar lasa sa-si pastreze talonul daca se constata ca vehiculul sau este in regula din punct de vedere tehnic.
Principala modificare in favoarea soferilor adusa de noua propunere, respectiv pastrarea talonului, le va permite acestora sa deplaseze vehiculul pe roti pana la o statie ITP in vederea efectuarii unei noi inspectii. Schimbarile in legislatie aplicate incepand cu 20 mai 2018 implicau scoaterea placutelor de inmatriculare de pe vehicul, suspendarea inmatricularii …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *