Vicepremierul Viorel Stefan a prezentat prima lista cu proiecte strategice, estimate la aproape 20 miliarde de euro

Viorel Stefan a subliniat ca, in acest an, accentul major al guvernarii va fi in domeniul investitiilor.
“Venim cu un model nou de dezvoltare economica, adaptat contextului economic. Ne propunem sa sustinem investitiile prin angrenarea de resurse si stimularea mediului de afaceri fara a pune presiune asupra bugetului de stat. De aceea, am adoptat recent OUG care modifica legea parteneriatului public privat”, a spus Stefan, potrivit news.ro.
Proiectele prezentate, care ar urma sa fie demarate anul viitor, ar mobiliza resurse financiare estimate la 15-20 miliarde de euro si ar scurta termenele de implementare, considera Stefan.
Pe lista prezentata de Stefan se afla se afla autostrazile Tg. Neamt-Iasi-Ungheni, Ploiesti-Rasnov si Sudului (Bucuresti – Alexandria – Craiova – Lugoj).
Citeste si: Klaus Iohannis, despre fondurile europene: Ar fi pacat sa nu folosim acesti bani care au fost alocati Romaniei pentru dezvoltare
In plus, un alt proiecte vizeaza operarea retelei de spitale CFR in parteneriat public-privat, acesta urmand sa fie primul parteneriat public-privat pentru operarea de servicii publice.
Astfel, investitorul privat ar urma sa preia operarea celor 15 unitati spitalicesti, unde lucreaza 3.899 de angajati, ar investesti in modernizarea lor si ar prelua veniturile de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate pentru o perioada de timp agreata in parteneriatul.
Un alt proiect vizeaza construirea complexului medical Carol Davila, care va include si un centru de cercetare, facultate de medicina, camine studentesti, locuinte pentru medici, scoli, gradinite, zona comerciala, infrastructura pentru insotitorii pacientilor si un hotel cu minimum 2.000 locuri.
Acesta va fi construit in zona Mogosoaia, pe sos. Bucuresti-Targoviste, si va avea legatura cu aeroportul Henri Coanda, metroul, Gara de Nord si infrastructura rutiera.
Acesta ar permite relocarea unor unitati medicale din Capitala aflate in cladiri care nu permit modernizarea sau extinderea si ar avea o suprafata totala construita de circa 130.000 metri …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *