Vicepresedintele Agentiei Medicamentului, retinut de procurorii DNA, sub suspiciunea de dare de mita si cumparare de influenta

Vicepresedinte al Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), Iordache Lazar, a fost retinut, luni, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), pentru 24 de ore. El este suspectat de savarsiea?infractiunilor de?dare de mita si cumparare de influenta.?
El se afla, marti, la?Tribunalului Bucuresti, unde DNA propune?arestarea preventiva pentru 30 de zile, potrivit unui comunicat de presa al DNA.
In referatul cu propunere de arestare preventiva intocmit de procurori Iordache Lazar este acuzat ca, in perioada aprilie – iunie 2016, i-ar fi promis unei persoane cu functie de conducere din cadrul Ministerului Sanatatii un procentaj de 5% din sumele alocate de Ministerul Sanatatii pentru doua spitale (destinate construirii unei statii de epurare, respectiv pentru dotarea cu echipamente medicale).
Totodata, procurorii anticoruptie il acuza ca,?la data de 28 aprilie 2016, i-ar fi remis suma de 126.000 lei,?in legatura cu atributiile de serviciu ale functionarului privind semnarea alocarilor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *