Vicepresedintele CNATDCU, Marius Andruh: Noua ne e clar ce e doctoratul si cand se incearca sa se treaca pe sub lege

Consiliul general al CNATDCU se va reuni miercuri pentru a discuta rapoartele de analiza a comisiilor de lucru in cazul Petre Toba si Florentin Pandele, a declarat vicepresedintele institutiei, Marius Andruh, acesta precizand ca membri consiliului stiu “cand se incearca sa se treaca pe sub lege”.
“Ideea de plagiat exista de multa vreme in sistemul de doctorate de la noi, chiar daca nu a fost trecuta explicit in regulamentul scolilor doctorale, dar adunate cap la cap diverse articole de legi, se vede ca scopul unui doctorat este sa prezinte idei originale. Ma supara faptul ca lumea uita un aspect: o teza de doctorat are o prima parte care e o analiza critica de literatura, ce s-a facut pan la tine, si a doua parte mult mai consistenta, care inseamna rezultatele originale. Noua si multora din comunitate este clar ce e doctoratul, ce e plagiatul, stim cand se incearca sa se treaca pe sub lege invocand existenta unor prevederi”, a declarat Marius Andruh, citat de Mediafax.?Vicepresedintele Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNADTCU) a facut precizarea in contextul in care comisia de specialitate care a analizat lucrarea de doctorat a primarului Orasului Voluntari, Florentin Pandele, a sustinut in referatul intocmit ca notiunea de plagiat este “ambigua”.?Andruh a anuntat ca miercuri la ora 10.00 se va intruni Consiliul General al CNATDCU pentru a discuta rapoartele de analiza in cazul fostului ministru Petre Toba si al primarului orasului Voluntari, Florentin Pandele, care spun ca acestia nu au plagiat in tezele lor de doctorat.
Citeste aici explicatia ridicola a CNATDCU in cazul lui Petre Toba
“Am convocat Consiliul General pentru miercuri, la 10:00 si vom analiza in detaliu si cu atentie fiecare argument adus de cei trei specialisti din comisie, se va trage o concluzie si se va vota. (…) In legatura cu cele doua cazuri, nu va pot da un punct de vedere personal, nu vreau sa influentez prin opinia mea votul din consiliul general. Sunt nume sonore acestea, dar cel mai important este ca intreg sistemul sa fie insanatosit. Lumea trebuie sa inteleaga ca un doctorat este un mecanism extrem de important care contribuie la vizibilitatea Romaniei in stiinta, de aceea trebuie supravegheat, de aceea trebuie sa fie productiv …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *