Victor Ponta: Guvernul sa fie condus de Premier de la Palatul Victoria, nu de Liviu Dragnea de la sediul PSD

1. “Am mintit de dimineata pana seara timp de un an si jumatate. Este evident ca ce am promis nu era adevarat si nu puteam face – este clar ca eram mult dincolo de posibilitatile reale ale tarii noastre…”!
Stiti cui apartine aceasta marturisire pe care o citez mai sus? ( Nu va grabiti sa spuneti ca lui Liviu Dragnea – nu el asa sincer nici daca il trezesti din somn ; si imediat va acuza ca sunteti vanduti “Sistemului” cu care se preface ca se lupta din greu ca sa pacaleasca presa si poporul?- “prietenii stiu de ce”)!
Sa va ajut putin – este consemnat in istoria politica sub numele de “Discursul de la Oszod”!
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Őszod_speech
Pe 9 Aprilie 2006 Partidul Socialist din Ungaria ( MSZP – omologul PSD din tara vecina ) castiga alegerile parlamentare cu 43.21% din voturile exprimate!
Ferenc Gyurcsany – liderul Partidului – a devenit Prim Ministru. Iar in luna Mai 2016 la Balatonoszod a tinut un discurs la o intalnire inchisa cu Grupul Parlamentar Socialist. Fara sa stie a fost inregistrat de unul din participanti (vedeti ca nu doar la DNA Romania se intampla asta) si pe 17 Septembrie 2006 totul a fost publicat in presa ducand la cele mai violente proteste din Ungaria de dupa caderea regimului comunist!
Dupa acel moment Partidul Socialist din Ungaria ( care castigase Alegerile din 2002 cu 42% si 2006 cu 43% ) a ajuns la Alegerile din 2010 la 19,3 % ; in 2014 la 25% ( in Coalitie cu alte 4 partide) si se afla in sondajele pentru 2018 la un nivel de 20%!
2. In Franta in 17 Iunie 2012 Partidul Socialist a castigat cu 40.9% din voturi un numar de 331 de parlamentari / la Alegerile din 18 Iunie 2017 acelasi Partid Socialist a obtinut 9,51% din voturi si doar 45 de parlamentari!!! Pentru ca masurile anuntate in campania electorala din 2012 s-au dovedit nesustenabile in realitate!
3. In decembrie 2016 PSD castiga Alegerile Parlamentare din Romania cu 45% din voturi / aratand ca dupa o guvernare 2012-2015 pe care toata lumea a considerat-o competenta si eficienta din punct de vedere economic si social va aplica Programul de Guvernare prezentat de Liviu Dragnea in campanie “la virgula si la termen”!
https://www.agerpres.ro/a??/dragnea-programul-de-guvernare-ala??
Va rog sa cititi mai jos o analiza (acida dar corecta) facuta de Bogdan Tiberiu Iacob pe “Inpolitics”! Si spuneti-mi ca gresesc daca vad vreo asemanare intre situatiile prezentate mai sus din Ungaria – Franta si Romania!
Eu mi-am facut datoria fata de PSD si fata de alegatorii sai in ziua votarii noului Guvern “Tudose” – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *