Victor Ponta: Rezultatul referendumului din Turcia nu e contestat, chiar daca e foarte strans; decizia apartine celor care voteaza

“Poporul turc a votat / si rezultatul nu este contestat de nimeni – desi este foarte strans (doar 1,5 milioane voturi diferenta)! Si “democratie” inseamna ca decizia apartine celor care voteaza”, a precizat Victor Ponta.
Social-democratul a mai afirmat ca deontologii si propaganda din tara noastra nu sunt multumiti de rezultatul referendumului din Turcia, deoarece sunt “mai europeni decat europenii si mai democrati decat democratii”.
“Problema este ca Uniunea Europeana nu este multumita de rezultat / nici presa internationala / nici “deontologii” si Propaganda din tara nostra (aia care sunt mai europeni decat europenii, mai democrati decat democratii si mai catolici decat Papa). In Romania conteaza ce voteaza oamenii doar daca voteaza cum se asteapta “Propaganda” – altfel se considera un vot gresit, contestat, criticat si care oricum merita si trebuie schimbat”, a subliniat deputatul.
Victor Ponta si-a incheiat postarea precizand ca “in Turcia e altfel”.
Victor Ponta este cunoscut pentru opiniile sale pro-Erdogan. De altfel, de cand nu mai este premier, el a facut si mai multe vizite private in Turcia. In iunie 2015, cand era premier, Ponta a fost operat la genunchiul stang la un spital din Istanbul.
Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a revendicat duminica o victorie stransa la refrendumul privind extinderea prerogativelor sale, iar opozitia, care il acuza de derive autoritare, sustine ca votul a fost fraudat, relateaza AFP.
Seful Inaltei Comisii …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *