Victor Socaciu vrea sa interzica in reclame bunuri din patrimoniu, ca Ateneul Roman si statuia lui Eminescu

Foto: Bogdan Stamatin/Mediafax, Victor Socaciu vrea sa interzica in reclame bunuri din patrimoniu, ca Ateneul Roman si statuia lui Eminescu
Deputatul PSD Victor Socaciu a depus, la Parlament, o initiativa legislativa prin care se interzice folosirea in spoturile publicitare difuzate la radio si tv a bunurilor care fac parte din patrimoniul cultural national, cum ar fi Ateneul Roman, statuia poetului Mihai Eminescu sau vechi colinde.
Conform initiativei, depuse in ultima zi a sesiunii parlamentare, spoturile publicitare difuzate de posturile de radio si televiziune trebuie sa nu foloseasca bunuri care fac parte din patrimoniul cultural national, mobil sau imaterial, asa cum sunt definite in Legea 182 din 2000 privind protejarea patrimoniului cultural national mobil si in Legea 86 din 2008 privind protejarea patrimoniului cultural imaterial.
Initiativa legislativa a lui Socaciu vizeaza modificarea Legii audiovizualului, respectiv introducerea acestei conditii intre cele prevazute la articolul 29 si pe care trebuie sa le respecte comunicarile comerciale audiovizuale difuzate de furnizorii de servicii media audiovizuale.

In expunerea de motive, Victor Socaciu apreciaza ca elemente ale patrimoniului cultural sunt folosite in mod “abuziv” in spoturile publicitare, el dand drept exemplu cladirea Ateneului Roman, statuia poetului Mihai Eminescu sau un vechi colind romanesc. El sustine ca interzicerea folosirii acestora in spoturile publicitare ar contribui la protejarea patrimoniului cultural national.
Conform legii 182 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *