VIDEO Ce a decis CCR despre prezenta sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, la comiisia parlamentara de ancheta

UPDATE 17,45:?Ministerul Public a reactionat, marti, dupa decizia CCR care a stabilit ca Parchetul nu este obligat sa transmita Comisiei parlamentare de ancheta dosarul privind alegerile prezidentiale din 2009.
Decizia CCR confirma punctul de vedere al Ministerului Public, precizeaza Parchetul.
“Ministerul Public a luat act de decizia Curtii Constitutionale care confirma punctul de vedere exprimat de institutia noastra referitor la solicitarea Comisiei speciale de ancheta a Senatului si Camerei Deputatilor pentru verificarea aspectelor ce tin de organizarea alegerilor din 2009 si de rezultatul scrutinului prezidential de a-i pune la dispozitie copii dupa? actele de urmarire penala? efectuate intr-un? dosar solutionat de catre Sectia de urmarire penala si criminalistica”, afirma Ministerul Public.
Curtea Constitutionala a admis partial, marti, sesizarea formulata de presedintii celor doua camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, cu privire la obligatia sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, de a se prezenta sa fie audiata la Comisia parlamentara de ancheta asupra alegerilor prezidentiale din anul ?2009.
Decizia s-a luat cu 5 voturi pentru si 3 impotriva – judecatorul Petre Lazaroiu lipsind de la sedinta.
Judecatorii CCR nu confirma ca ar exista un conflict institutional intre Parlament si Ministerul Public, dar observa un asemenea conflict intre?Parlament si DNA.
In baza deciziei CCR, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, trebuie ori sa mearga la Comisia parlamentara de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009, ori sa raspunda in scris la cele …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *