VIDEO Furtuna face ravagii in mai multe judete. Acoperisurile unor blocuri au fost smulse, mai multe gospodarii au fost inundate

UPDATE 20.40:?Acoperisul pietei agro-alimentare din Petrosani, judetul Hunedoara, cu o suprafata de 1.200 de metri patrati, a fost smuls de vant, duminica, potrivit News.ro.
Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Hunedoara, in urma unei vijelii, acoperisul pietei agro-alimentare din Petrosani, cu o suprafata de aproximativ 1.200 metri patrati, a fost dislocat de vant.
“Elemente din structura acoperisului cazut au avariat trei autoturisme parcate in apropiere si acoperisurile a doua chioscuri. Din fericire, nicio persoana nu a fost surprinsa si ranita de acoperisul dislocat”, anunta ISU Hunedoara.
Mai multe echipaje de pompieri ale Detasamentului Petrosani au actionat pentru segmentarea si indepartarea elementelor din lemn si tabla cazute.
20.30: Circulatie feroviara intrerupta, in Tusnad. Mai multi brazi au cazut pe calea ferata
18.50:?Cel putin 12 copaci au fost doborati, duminica, la Targu-Mures, de o furtuna puternica de jumatate de ora. Arborii doborati au avariat mai multe masini si imobile, intre care cladirea Spitalului TBC, informeaza Mediafax.
Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Mures, maior Cristian Virag, cel putin 12 copaci au fost doborati de vantul puternic si furtuna.
“Doua sensuri de drum au fost blocate partial. Este vorba de 1 Decembrie si calea Sighisoarei din Targu Mures, patru autoturisme au fost lovite, dar si doua cladiri”, a spus Virag.
Unul dintre copaci a cazut pe cladirea spitalului TBC, iar altul a cazut pe un bloc. Totodata, tabla unui acoperis a fost smulsa de vant, iar un sens giratoriu a fost inundat.
Un alt copac a cazut pe drumul dintre Reghin si Breaza. In sprijinul ISU Mures a intervenit Administratia domeniului public Targu-Mures, echipe de la Electrica si servicii voluntare pentru situatii de urgenta.
Furtuna a durat circa 30 de minute si nu s-a semnalat ranirea vreunei persoane.
17.50: ISU Cluj a?primit, duminica, zeci de apeluri din cauza unei ruperi de nori. Astfel, mai multe gradini si curti au fost inundate, informeaza Mediafax.
Purtatorul de cuvant al ISU Cluj, Ciprian Cornea, a declarat ca au fost inregistrate apeluri de interventie atat in municipiul Cluj-Napoca, cat si in alte localitati din judet.
“La dispeceratul ISU Cluj s-au primit zeci de apeluri atat din Cluj-Napoca, cat si din alte localitati din judet, cum ar fi Huedin, Dej, Floresti, Gherla, Jucu, iar echipele noastre intervin pentru scoaterea apei din subsoluri, gradini si curti inundate. De asemenea, sunt sesizari privind arbori si stalpi doborati de vant, sau acoperisuri smulse de vant, in municipiul Gherla, unde sunt in curs de derulare alte interventii”, a spus Cornea.
Furtuna puternica a smuls, in mai putin de o ora, acoperisurile de pe mai multe blocuri, iar mai multi copaci au fost doborati de vant, in judetul Telorman, relateaza Digi24. Si judetul Arges a fost afectat de ploi.
Au aparut primele efectele al vremii instabile cod galben de ploi si vijelii. In Teleorman, vantul a suflat cu putere aproape o ora. A smuls acoperisurile unor blocuri si a doborat copaci.
?Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Teleorman, maiorul Adrian Dragomir, in mai putin de o ora, vijelia a smuls trei acoperisuri de pe blocuri. Totodata, mai multi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *