VIDEO Presedintele Iohannis a acceptat propunerile controversate ale PSD pentru cele trei fotolii de ministru. Reactia lui Liviu Dragnea

Presedintele Klaus?Iohannis a acceptat propunerile de ministri inaintate, luni, de premierul Mihai Tudose. Seful statului a luat act de demisiile Rovanei Plumb, Sevil Shhaideh si Razvan Cuc, semnand decretele pentru numirea lui Paul Stanescu ca ministru al Dezvoltarii Regionale, Felix Stroe ca ministru al Transporturilor si Marius Nica in functia de ministru delegat pentru Fonduri Europene.
UPDATE 19,35: Cei trei noi ministri, Paul Stanescu, Felix Stroe si Marius Nica au depus juramantul la Palatul Cotroceni, marti seara, in fata presedintelui Iohannis.?
Primul care a depus juramantul a fost si cel mai controversat – Paul Stanescu.
Seful statului nu a facut nicio declaratie la acest moment.
UPDATE 15.40: Liviu Dragnea este incantat ca presedintele Iohannis a acceptat propunerile PSD pentru cele trei portofolii ministeriale.?”Nu am avut emotii, nici eu, nici colegii nominalizati. Sunt bine pregatiti. Nu, nu merg la ceremonie”, a declarat seful social-democratilor.??
Totodata, Dragnea a spus ca nu stie daca presedintele a cerut informatii suplimentare despre cei trei ministri. “Habar nu am daca a cerut, dar nu poti sa ceri decat detalii constitutionale”, a mai spus Liviu Dragnea.
“Nu mi-a cerut nimeni demisia, este o minciuna”, a replicat Dragnea, dupa ce jurnalistii l-au intrebat daca informatia potrivit careia Tudose i-ar fi cerut demisia?este adevarata.

Ceremonia de depunere a juramantului de investitura va avea loc marti, 17 septembrie, la ora 19:30, la Palatul Cotroceni.
Premierul Mihai Tudose i-a trimis, in cursul zilei de luni, presedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a trei noi ministri, dupa ce liderii social-democrati au votat, vineri, ca Paul Stanescu sa preia functiile de vicepremier si ministrul al Dezvoltarii Regionale, in locul lui Sevil Shhaideh, Felix Stroe sa preia ministerul Transporturilor, in locul lui Razvan Cuc, si Marius Nica sa preia ministerului Fondurilor Europene, in locul Rovanei Plumb.
Cine sunt noii ministri din Guvernul Tudose
Marius Nica a mai fost ministru al Fondurilor Europene?in perioada martie-noiembrie 2015, pana la demisia lui Ponta din functia de prim-ministru, iar in ianuarie Nica a fost numit secretar general in acelasi minister. De asemena, Nica este un apropiat al Rovanei Plumb, lucrand, o perioada, drept consilier al ministrului Fondurilor Europene.?

Felix Stroe, votat de colegii sai pesedisti pentru preluarea portofoliului de la Transporturi, este un apropiat al lui Liviu Dragnea si un important sustinator al sefului PSD.?
In timpul crizei politice din iunie, care a dus la caderea guvernului Grindeanu, Felix Stroe s-a plasat de partea lui Liviu Dragnea, condamnand actiunile lui Sorin Grindeanu si Victor Ponta. Organizatia Constanta a PSD a transmis atunci o declaratie semnata de presedintele Felix Stroe.

a”Sorin Grindeanu si Victor Ponta nu reprezinta partidul in tentativa de preluare prin forta a puterii executive a statului. PSD condamna categoric tentativa ilegitima a celor doi fosti membri ai partidului, Sorin Grindeanu si Victor Ponta, de a prelua puterea executiva a statului roman. In toate aceste actiuni ilegitime, cei doi nu reprezinta Partidul Social Democrat si nu au niciun drept sa angajeze numele partidului intr-un asemenea demers care contravine grav tuturor principiilor democratice.
Forurile statutare de conducere ale partidului nu i-au mandatat sa intreprinda vreuna dintre aceste actiuni ilegitime, ceea ce inseamna ca cei doi actioneaza strict in nume propriu, avand intreaga raspundere, de orice natura, pentru faptele lor”, a declarat Stroe.

Conform Centrului Roman pentru Jurnalism de Investigatie, a”Felix Stroe, nascut in 1955, este inca un cetatean roman care a primit cetatenia Moldovei, decretul fiind semnat pe 21 noiembrie 2011 de catre presedintele interimar de atunci, Marian Lupu. Din CV-ul lui Stroe putem afla ca acesta a fost ofiter activ in cadrul Marinei Militare iar cinci ani comandant pe nave de razboi.
In perioada 2000-2003, a fost viceprimar a municipiului Constanta si consilier local in acelasi oras iar de la 1 aprilie 2003 Director General al Societatii Comerciale RAJA S.A., fosta regie judeteana de apa. Alaturi de omul de afaceri Ion Dumitrache, Stroe controleaza compania 2X1 Holding Cap Midia Shipyard SA, un santier naval in localitatea Navodari unde sunt reparate si navele Fortelor Navale Romane.
In Republica Moldova, Felix Stroe figureaza ca director la compania RAJA SRL, inregistrata pe 3 februarie 2011 in Gagauzia, orasul Comrat (ca fondator apare RAJA SA, administrata de Stelian Budes). Din 2012, compania este furnizor de apa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *