VIDEO Publicatia Bild acuza Rusia de ingerinte in alegerile parlamentare prin sustinerea extremistilor din partidul AfD, devenit a treia putere politica din Germania

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Publicatia Bild acuza Rusia de ingerinte in alegerile parlamentre din Germania, prin realizarea unei campanii pentru partidul de extrema dreapta, AfD.

„De sambata, sute de „botsa”, conturi automatizate ale retelei de socializare Twitter, fac campanie pentru AfD. Multe dintre ele provin din Rusia”. Exemplul dat de Bild este mesajul de pe un astfel de cont, in care se spune „Daca acestia raman la putere, in cinci ani avem razboi civila”.?

Problema n-ar fi, dupa Bild, mesajul in sine, ci faptul ca acest cont, deschis pe numele Renate Biller, la deschiderea sa?de acum cateva zile avea doar 16 „urmaritoria” (followers). In doar 12 ore, sustinatoarea AfD a primit la mesajul sau 641 retweets si 643 de likes, „un lucru nefiresc pentru un cont atat de necunoscuta”.?

„Sute dintre conturile redistribuitoare ale mesajului ar proveni din Rusia, ar avea nume rusesti si ar consta dintr-o combinatie aleatorie de litere si cifrea”, mai scrie Bild. Mergand pe urma acestora, publicatia constata ca acesti „promotoria” fac reclama pentru automobile in Rusia, site-uri pornografice si raspandesc stiri contra opozantilor politici din Rusia.?

O vreme, Moscova a ?cochetat cu AfD-ul, care are multi votanti intre repatriatii germani originari din Rusia. Publicatia Bild, …

spot_imgspot_img