VIDEO Se lanseaza un film controversat despre tarul Nicolae al II-lea. Actorii se tem sa mearga in Rusia pentru a asista la premiera

Cei doi actori principali din filmul rusesc “Matilda”, despre care conservatorii religiosi au spus ca reprezinta “o blasfemie”, au refuzat sa calatoreasca in Rusia pentru a asista la premiera peliculei, intrucat se tem pentru siguranta lor, a dezvaluit joi regizorul acestui lungmetraj, citat de Reuters, informeaza Agerpres.
Filmul “Matilda”, care va fi lansat pe plan international la sfarsitul lunii octombrie, prezinta povestea de iubire de la sfarsitul secolului al XIX-lea dintre Nicolae al II-lea, inainte ca acesta sa devina ultimul tar al Rusiei, si balerina pe jumatate poloneza Matilda Kshesinskaya.
Criticii peliculei spun ca aceasta murdareste reputatia tarului, care a fost ucis de revolutionarii bolsevici si care este foarte apreciat in Rusia din zilele noastre. Regizorul filmului, Alexei Uchitel, spune ca a primit amenintari referitoare la acte de violenta fizica si mai multe lanturi cinematografice au decis sa nu proiecteze acest lungmetraj.
Intr-o conferinta de presa ce a avut loc joi, Alexei Uchitel a spus ca actrita poloneza Michalina Olszanska, interpreta balerinei Matilda Kshesinskaya, si actorul german Lars Eidinger, care il interpreteaza pe tarul rus, au spus ca nu doresc sa vina in Rusia pentru a asista pe 23 octombrie la premiera din Sankt Petersburg a peliculei, nici la premiera din Moscova, programata pentru ziua urmatoare.
“Le este teama si acesta este motivul pentru care au refuzat. Sunt ingrijorati in primul rand din cauza conditiilor de securitate. Inca incerc sa ii fac sa se razgandeasca”, a declarat regizorul Alexei Uchitel.
Cineastul rus a dezvaluit ca actorul Lars Eidinger a primit amenintari si ca acesta “se teme de anumite atacuri fizice”.
Potrivit regizorului, ceilalti doi actori non-rusi din distributie, Luise Wolfram si Thomas Ostermeier, nu doresc nici ei sa asiste la premiera peliculei, din aceleasi motive.
Gabriele Czypionka, agentul lui Lars Eidinger, care locuieste la Berlin, a spus ca declaratiile facute de Alexei Uchitel despre temerile actorului german si despre faptul ca acesta a primit amenintari sunt corecte.
Thomas Ostermeier a declarat intr-o conversatie telefonica purtata cu un jurnalist de la Reuters ca se teme pentru siguranta lui din cauza unei serii de incidente violente asociate filmului. “In ceea ce priveste aspectul sigurantei mele, sunt ingrijorat”, a adaugat el.
Acelasi actor a precizat insa si faptul ca refuza sa calatoreasca in Rusia in principal in semn de protest fata de urmarirea penala demarata impotriva regizorului rus Kirill Serebrennikov.
Acesta se afla in arest la domiciliu, in asteptarea inceperii procesului sau, in care este acuzat de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *