VIDEO Sefa DNA, cercetata disciplinar de Inspectia Judiciara. Anterior, Laura Codruta Kovesi l-a acuzat pe inspectorul-sef al IJ ca face parte din Masonerie

UPDATE 17.40: Sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, este cercetata disciplinar de Inspectia Judiciara, scrie Luju.ro. Alaturi de ea, sunt cercetati si procurorul-sef adjunct DNA, Marius Iacob, si procurorul-sef al Sectiei I, Gheorghe Popovici, dupa plangerile depuse de procurorii revocati Mihaiela Iorga Moraru si Doru Tulus.?

?
Sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat, luni, la Europa FM, ca,?in ultimul an si jumatate, a avut foarte multe controale din partea Inspectiei Judiciare, dar si ca inspectorul-sef al institutiei, judecatorul Lucian Netejoru, nu si-a trecut in declaratia de interese apartenenta la o loja masonica.?

“Au fost peste 130 de controale. S-a spus ca DNA n-a fost controlat. Este fals”, a precizat Laura Codruta Kovesi intr-un interviu pentru EuropaFM.

Sefa DNA a explicat ca aceste controale au venit la DNA intrucat “au fost foarte multe reclamatii” legate de actvitatea unor procurori ai DNA, inclusiv impotriva ei, ca sefa a DNA. Cu toate acestea, “niciodata nu a fost un control specific de management”, a precizat procurorul-sef al DNA.

De asemenea, Laura Codruta Kovesi a confirmat, in acest interviu, ca seful Inspectiei Judiciare, judecatorul Lucian Netejoru, ar fi facut parte din Masonerie.

“Fapta s-a prescris, dar noi am comunicat CSM acest lucru. AM trimis aceasta solutie si conducerii Inspectiei Judiciare pentru ca este o situatie inedita. Seful Inspectiei Judiciare nu a trecut in declaratia de interese ca a facut parte din Masonerie”, a spus Laura Codruta Kovesi, intr-un interviu la Europa FM.

Ancheta DNA in legatura cu Lucian Netejoru ar fi fost facuta, potrivit procurorului-sef, ca urmare a unei sesizari venite in luna februarie a acestui an din partea judecatoarei Camelia Bogdan. Dosarul a fost intre timp clasat, intrucat fapta s-a prescris.
Judecatoarea a precizat?intr-un?interviu?acordat Revistei 22, referitor la acest subiect, ca i-a fost clasata plangerea de abuz in serviciu in cazul inspectorului-sef al Inspectiei Judiciare, Lucian Netejoru, precum si sesizarea depusa privind apartenenta lui Netejoru la masonierie. Lucian Netejoru este cel care a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii in cazul Cameliei Bogdan, iar in baza acestei noi sesizari, judecatoarea a fost exclusa din magistratura.?

Judecatoarea a aratat ca, desi procurorii anticoruptie au primit dovezi ca Netejoru face parte din Marea Loja a Romaniei inca din 2001, ei au decis ca i-ar fi incetat calitatea de mason din 2007, pentru ca nu si-ar fi platit contributia. Camelia Bogdan a explicat ca Netejoru ar fi trebuit sa mentioneze apartenenta la masonerie in declaratia sa de avere, intrucat “trebuie investigat si in ce masura juramantul masonic de a-si ajuta fratii in mod neconditionat este compatibil cu juramantul fata de profesia de magistrat, acela de a asigura domnia legii”.?

“Am sesizat DNA Oradea, dosarul fiind preluat, apoi, de structura centrala. Tocmai am fost notificata ca, pentru dosarul in care am sesizat fapta de abuz in serviciu in cazul lui Lucian Netejoru, inspectorul sef al Inspectiei Judiciare(Netejoru a sesizat CSM cu privire la Camelia Bogdan, dupa ce Inspectia Judiciara a decis, initial, sa claseze cazul judecatoarei.
Ulterior, in baza acestei sesizari, Bogdan a fost exclusa din magistratura – n.r.), in sensul ca se urmareste ca, prin decizia de excludere a mea din magistratura, sa se revizuiasca hotararea definitiva din dosarul ICA, s-a pronuntat o solutie de clasare. S-a mai pronuntat solutie de clasare si la sesizarea mea privind …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *