VIDEO. Boris Johnson spune ca articolul anti-Brexit pe care l-a scris in februarie era o “semi-parodie”. Editorial nu a fost publicat atunci, iar pana astazi a fost secret

Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, si-a aparat, duminica, decizia de a scrie, in februarie, un articol in care pleda pentru ramanerea Marii Britanii in UE, spunand ca materialul respectiv este o a”semi-parodie”. El a precizat ca decizia Londrei de a parasi blocul comunitar este cea corecta, relateaza BBC.
Oficialul de la Londra, unul dintre liderii campaniei pro-Brexit, a dat aceasta explicatie dupa ce cotidianul Sunday Times a publicat un editorial anti-Brexit, scris de Boris Johnson in februarie, in care acesta explica de ce britanicii au interesul sa ramana in UE. Articolul nu a mai fost publicat pana acum.
Citeste si?Boris Johnson scrisese si un editorial anti-Brexit
Boris Johnon spune ca la vremea respectiva “se lupta cu aceasta problema”, iar articolul respectiv era doar o incercare de a crea “un scenariu alternativ”.
Criticii l-au acuzat de “duplicitate”.

Intrebat daca intre timp si-a schimbat opiniile asupra “problemei”, ministrul britanic a spus ca inainte de referendum “toata lumea incerca sa-si formeze o opinie si sa aleaga o tabara”.
“Este foarte adevarat ca am avut o lupta interioara, la fel ca foarte multi oameni din aceasta tara”, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *