VIDEO. In prima zi dupa ce a fost ales, Trump renunta la ideile extremiste privind musulmanii. Decizia care schimba totul

Discursul sustinut de republicanul Donald Trump anul trecut, pe 7 decembrie, in care declara ca vrea sa le inchida usa in nas musulmanilor, a fost scos de pe site-ul noului presedinte ales al SUA, scrie The Independent.
In decembrie 2015, Donald Trump soca lumea cu doua declaratii, aspru criticate. Era vorba despre interzicerea musulmanilor in SUA si inchiderea internetului.
Republicanul a lansat, atunci, un apel la?”interzicerea totala si completa a accesului musulmanilor in Statele Unite pana cand alesii tarii noastre vor intelege ce se intampla”. Documentul se numea “Comunicat al lui Donald Trump pentru impiedicarea imigratiei musulmane”.
“Am prieteni musulmani, sunt oameni buni, dar ei stiu ca exista o problema si ca nu o mai putem tolera”, a explicat Trump, la?un miting in Carolina de Sud, la cateva ore dupa ce a anuntat ca vrea sa inchida frontierele SUA pentru musulmani “pana cand vom fi capabili sa stabilim si sa intelegem aceasta problema”.?

Nici musulmanii care traiesc deja in SUA nu trebuie lasati in pace, caci potrivit miliardarului, ar intretine ura fata de americani.
“Va trebui sa stabilim de unde vine aceasta ura si de ce. Pana cand vom fi capabili sa stabilim si sa intelegem aceasta problema si amenintarea serioasa pe care o reprezinta, tara noastra nu poate fi victima atacurilor oribile din partea indivizilor care nu cred decat in jihad si nu au niciun respect pentru viata omeneasca”. Detalii aici.
Casa Alba a reactionat imediat. Josh Earnest, purtatorul de cuvant al lui Barack Obama, a subliniat ca “Ceea ce a spus Donald Trump il descalifica pentru a fi presedinte”.
Dupa aceasta declaratie, democratul Martin O”Malley l-a etichetat pe Donald Trump drept?”fascist demagog”.
“Bill of Rights (primele zece amendamente ale Constitutiei americane) prevede respectarea libertatii religioase”, a declarat atunci Ben Rhodes, unul dintre consilierii de rang inalt ai presedintelui Barack Obama in domeniul Politicii Externe.
In iunie anul acesta, Donald Trump a venit?cu o noua idee controversata legata de musulmani. Magnatul a propus intensificarea monitorizarii musulmanilor din Statele Unite si alcatuirea profilului de risc infractional al acestora. Desi a sustinut?ca uraste acest concept de profil de risc infractional, Donald Trump a precizat ca se impune o astfel de masura, in ciuda “corectitudinii politice”. “Trebuie sa ne gandim in mod serios la asta”, a spus el.?Aceasta propunere vine in contradictie cu politica?Departamentului american de Justitie, care interzice realizarea unui astfel de profil pe baza de rasa, religie, etnie sau nationalitate.?
Dupa anuntarea triumfului lui Donald Trump in scrutinul prezidential, lumea musulmana s-a speriat
“Americanii vin din nou sa perturbe lumea”, a estimat Syed Tashfin Chowdhury, un rezident din Bangladesh, care are multi prieteni in SUA. Mii de persoane in Bangladesh au urmarit cu stupoare noaptea electorala americana de marti spre miercuri, pe masura ce rezultatele anuntau o victorie a candidatului republican in fata rivalei sale democrate Hillary Clinton.
In Indonezia, tara cu cea mai mare populatie musulmana din lume, Alijah Diete se declara “extrem de deceptionata”. “Credeam ca americanii sunt inteligenti si maturi. Cum este posibil ca Donald Trump sa fi castigat?”, se intreaba aceasta femeie de 47 de ani. “Ma tem intr-adevar ca relatiile dintre SUA si tarile musulmane se vor tensiona din nou”, adauga Diete.
“Trump ii va impiedica pe musulmani sa intre in SUA”, prezice la randul sau Nikken Suardini, angajat al unei societati de avocatura din Jakarta. “Este pur si simplu nedrept”, spune el.
Aceasta veste este “absolut atroce si infioratoare”, a declarat un oficial al guvernului pakistanez, sub rezerva anonimatului, in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *