VIDEO. Lector al Universitatii din Ploiesti, trimis in judecata pentru luare de mita si exploatarea studentilor sai

Un lector de la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti a fost trimis in judecata pentru luare de mita, acesta fiind acuzat ca a pretins bani de la zeci de studenti pentru a-i promova la examenele de algebra, geometrie si analiza matematica. Pe langa bani, lectorul le-ar fi pretins tinerilor sa presteze diverse munci casnice al caror beneficiar a fost, unul dintre studenti fiind obligat chiar sa ii tunda iarba din curte, informeaza News.ro.
Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest la domiciliu, a profesorului?de la Universitatea de Petrol-Gaze din Ploiesti, inculpat?pentru sapte infractiuni de luare de mita.
Potrivit unui comuncat emis de Directia Generala Anticoruptie, profesorul este acuzat ca a primit de la 80 de studenti diverse sume de bani totalizand aproximativ 45.000 lei, precum si unele servicii, incluciv munci casnice, pentru promovarea examenelor la diferite materii.
Conform anchetatorilor, in data de 3 septembrie 2016, cadrul didactic de la UPG a acceptat de la 62 de studenti din anul intai la Facultatea de Tehnologia Petrolului si Petrochimiei, care aveau restante, promisiunea remiterii unor sume de bani cuprinse intre 350 de lei si 700 de lei, totalizand suma de 38.500 lei, in vederea promovarii examenelor de Matematica, algebra liniara, geometrie analitica si diferentiala pentru semestrul I si Analiza matematica pentru semestrul al doilea din sesiunea de restante din aceasta toamna.

“La data de 05.09.2016, dupa sustinerea examenului de restanta la Algebra liniara, geometrie analitica si diferentiala, a pretins si primit, din suma acceptata initial, suma de 17.150 lei, solicitand ca diferenta de bani de 20.350 lei sa-i fie remisa ulterior, in zilele de 6 sau 7 septembrie 2016, cand urma sa fie sustinut examenul de restanta la Analiza matematica”, se arata in comunicatul DGA.

Anchetatori au stabilit, de asemenea, ca in zilele de 5 si 6 septembrie 2016, lectorul universitar a primit de la cinci studente la Facultatea de Litere si Stiinte suma totala de 1.400 lei pentru ca tinerele sa promoveze restanta la disciplina Logica matematica si Teoria multimilor, iar in aceeasi zi cadrul didactic a primit alte 2.000 de lei de la patru studenti ai Facultatatii de Tehnologia Petrolului si Petrochimiei pentru ca acestia sa promoveze examenul de restanta la Algebra liniara, geometrie analitica …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *