VIDEO. Nationalistii albi il onoreaza pe Donald Trump cu salutul folosit de nazisti: “Hail Trump! Hail our people! Hail victory!”

“Hail?Trump, traiasca poporul nostru, traiasca victoria!” – este salutul cu care liderul unei organizatii care promoveaza “purificarea etnica pasnica”, Richard B. Spencer, l-a onorat pe presedintele-ales, Donald Trump, precizeaza The Independent.?Spencer a repetat de mai multe ori cuvantul “Hail”, cunoscutul salut folosit de nazisti. Mai multi membri aflati in auditoriu au raspuns salutului cu gestul tipic, ridicand mana dreapta.
Spencer, liderul National Policy, descrie formatiunea pe care o conduce ca “dreapta alternativa”, o organizatie care promoveaza si conserva identitatea oamenilor de origine europeana din SUA.
In cadrul reuniunii anuale a organizatiei National Policy, care a avut loc la Washington, Richard Spencer a tinut un discurs antisemit, atacand anumite institutii mass-media si folosind termenul “Lügenpresse” pe care nazistii il foloseau tocmai pentru a-si ataca criticii din presa.

“America a fost, pana la ultima generatie, o tara alba, destinata noua si urmasilor npstri. Este creatia noastra, este mostenirea noastra si ne apartine noua”, a spus Spencer. Din public au venit aplauze, ovatii si saluturi naziste, noteaza Digi24.ro.

Organizatiile non-guvernamentale i-au cerut lui Trump sa condamne miscarile extremiste, care, odata cu triumful sau, au devenit din ce in ce mai vocale si mai populare printre americani. Presedintele-ales al SUA a facut un apel la unitate, insa nu a condamnat, fatis, miscarea condusa de Spencer.

Citeste si:?Ines Pohl, corespondenta la Washington: Trump si neonazistii | OPINIE DW
“Victoria lui Donald Trump le da apa la moara nationalistilor de dreapta din toata tara. Nu conteaza cat de rasist este de fapt presedintele ales al SUA, el este responsabil pentru acest fenomen”, spune Ines Pohl.?
Pe durata intregii campanii electorale, organizatiile pentru drepturile omului, care se implica in ajutorarea imigrantilor fara acte, au avertizat ca discursurile pline de ura ale lui Donald Trump ar putea arunca tara intr-un razboi civil.
Acum, Donald Trump este castigatorul alegerilor. Iar lupta a inceput. Unii dintre sustinatorii sai au adoptat salutul nazist pe retelele de socializare si lupta deschis pentru purificare etnica. Grupari ca “National Policy Institute” (NPI) organizeaza conferinte de presa victorioase pentru a-si raspandi ideologia la doar cateva strazi distanta de Casa Alba.
Potrivit jurnalistei Ines Pohl, popularitatea acestor miscari este imensa in retelele de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *