VIDEO.YouTube a implinit 10 ani. Care este cel mai vizionat clip

Videoclipul piesei “Gangnam Style”, al rapperului coreean Psy, ocupa prima pozitie in topul 10 al celor mai vizionate clipuri de pe site-ul YouTube, clasamentul fiind realizat la implinirea a 10 ani de la infiintarea platformei online, informeaza hollywoodreporter.com, conform Mediafax.?
Pe 14 februarie 2005, platforma online YouTube a fost lansata, iar, pe 23 aprilie, un clip de 18 secunde incarcat de utilizatorul Karim, denumit “Me at the zoo”, a devenit primul videoclip distribuit al site-ului.
Dupa 10 ani, YouTube a devenit un fenomen global, cu peste un miliard de utilizatori si 300 de ore de filmari incarcate pe site la fiecare minut.
Citeste si:?Alo, salut, sunt eu, un haiduc. Viralul “Numa Numa Guy” a implinit zece ani
Unele dintre filmuletele incarcate pe platforma YouTube au devenit virale si au fost vizionate de un numar foarte mare de internauti. Intr-un top 10 al celor mai vizionate clipuri pe YouTube se afla videoclipul “Baby”, al cantaretului Justin Bieber, precum si filmuletul “Charlie bit my finger”.
Astfel, pe primul loc in topul celor mai vizionate clipuri pe YouTube se situeaza videoclipul rapperului korean Psy “Gangnam Style”, care insumeaza peste 2,2 miliarde de vizualizari de la lansarea sa, pe 15 iulie 2012.

Succesul piesei a fortat compania Google, care detine platforma YouTube, sa schimbe algoritmul de contorizare cand clipul a atins 2.147.483.647 de afisari, aceasta fiind valoarea maxima pe care sistemul informatic o putea afisa, folosind un sistem pe 32 de biti.
Google a anuntat ca, atunci cand YouTube a fost creat, nimeni nu si-a imaginat ca un videoclip va ajunge sa fie vizualizat de atat de multe ori. “Dar asta era inainte de a-l fi intalnit pe Psy”, a spus compania, care a precizat ca a schimbat algoritmul de contorizare, trecand la unul pe 64 de biti, a carui valoare maxima ce poate fi afisata in dreptul vizualizarilor unui videoclip este 9.223.372.036.854.775.808.
Cand numarul maxim al vechiului algoritm a fost atins, niciun utilizator al YouTube nu a remarcat ca algoritmul de contorizare nu mai functiona pentru videoclipul lui Psy. Utilizatorii au putut urmari imaginile in continuare, dar afisarile nu mai puteau fi contorizate peste valoarea maxima.
Citeste si:?In 2014, omenirea a urcat pe Youtube intr-un minut echivalentul a 11 zile de materiale video
a??Topul este completat de clipul “Baby”, al lui Justin Bieber (feat. Ludacris), care a fost lansat in 2010 si are 1,1 miliarde de vizualizari, urmat de videoclipul piesei “Party Rock Anthem”, a lui LMFAO (feat. Lauren Bennett si GoonRock), care insumeaza 818,7 milioane de vizualizari, de la lansarea sa, pe 8 martie 2011.
Clasamentul este completat de videoclipul piesei “Dark Horse”, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *