Vienna Music Film Festival

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Enescu s-au inchis, dar publicul doritor de cultura din Bucuresti nu a fost lasat de izbeliste. Un festival de muzica si film, Vienna Music Film Festival, care cuprinde proiectii ale unor spectacole celebre sustinute de Filarmonica din Viena, Anna Netrebko sau Roberto Alagna, se va desfasura intre 26 si 30 septembrie in Piata Ateneului Roman, in continuarea Pietei Festivalului Enescu.

Evenimentul este organizat de ArCuB, Centrul International de Muzica si Media, Primaria Viena si Wien Tourismus, continuand un alt eveniment similiar, desfasurat in 2006, Mozartfest.

Potrivit organizatorilor, festivalul, care va debuta pe 26 septembrie, la ora 18, in Piata Enescu, cuprinde proiectii open-air, concerte live si amenajarea unui ring unde spectatorii vor putea dansa pe ritmurile clasice ale marilor compozitori. De asemenea, promit ca publicul se va simti ca la Viena, datorita cafenelelor care se vor instala in piata, a standurilor cu suveniruri si pictura si a muzicii. Zona va fi deschisa publicului in mod gratuit intre orele 11 si 23.

Proiectiile vor incepe pe 26 septembrie, de la ora 21, cand vor putea fi vizionate celebre concerte ale Filarmonicii din Viena, opere faimoase in interpretarea sopranei Anna Netrebko si a tenorului Roberto Alagna, dar si concerte live sutinute de Cvartetul Capriccio, Grupul vocal Acapella „Muzica lumii”, The Harmonious Blacksmith si Brass Quintet Bucuresti.

Atmosfera de vis promisa de organizatori va fi completata de faima artistilor ale caror concerte sub forma de proiectii vor putea fi urmarite de cunoscatorii acestor genuri muzicale in Piata Ateneului Roman, in continuarea Pietei Festivalului Enescu.

spot_imgspot_img