Viktor Orban spune ca “trebuie sa ne reintoarcem la o relatie eficienta romano-maghiara”

Viktor Orban, premierul Ungariei, aflat la Universitatea de Vara de la Baile Tusnad, a declarat, sambata, ca?relatiile romano-ungara s-au deteriorat incepand din 2012 si ca statul maghiar nu a fost “vreodata in istoria” sa mai jignit de politicienii romani, sustinand insa ca bunul simt indica fapul ca cele doua state trebuie sa reintoarca la o relatie “eficienta”, informeaza Mediafax.
CITESTE SI ?Viktor Orban, la Baile Tusnad: Imigratia ILEGALĂ favorizeaza TERORISMUL
“Pana in 2012 si chiar si in 2012, eu cred ca relatia dintre Romania si Ungaria s-a bazat pe niste principii foarte bune, pragmatice si de incredere. Din pacate, in 2012 s-a schimbat situatia. Eu nu imi aduc aminte ca politicienii sa fi jignit Ungaria de atatea ori vreodata in istorie de cate ori s-a intamplat acest lucru dupa 2012. Noi nu nu ne-am revansat si nici nu ne revansam, pentru ca suntem interesati de o relatie buna, eficienta cu Romania, dar problema este ca nimeni nu intelege ce se intampla. Adica, de ce nu se intampla absout nimic?”, a spus Viktor Orban.
Premierul Ungariei s-a declarat intelegator cu schimbarile politice care s-au petrecut in Romania in ultimii trei ani.?”Aveti un nou presedinte, am inteles acest lucru, si ca se intampla tot felul de lucruri, ca se transforma peisajul politic in Romania, cu tunete si fulgere. Am inteles acest lucru, dar speram ca, dupa aceste schimbari politice, dupa rearanjarea peisajului politic din Romania, n-o sa mai fie incarcata relatia dintre Ungaria si Romania cu acele lucruri care au incarcat-o dupa 2012″, a afirmat Orban.
CITESTE SI ?FOTO. Viktor Orban, premierul Ungariei, participa la Universitatea de Vara de la Baile Tusnad ?
Orban a mai spus ca doreste o?reintoarcere?la o …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *