Vinul din Republica Moldova, interzis in Rusia. Vezi de ce.

Rusia ar putea interzice importurile de vin din Republica Moldova. Serviciul rus pentru protectia consumatorilor Rospotrebnadzor a avertizat ca, daca autoritatile moldovenesti nu vor lua masuri pentru asigurarea calitatii si sigurantei productiei vinicole, importurile de vinuri din Republica Moldova ar putea fi interzise, la fel ca in 2006, informeaza Mediafax.
Rospotrebnadzor a anuntat intr-un comunicat ca “daca pe termen scurt nu vom vom afla ca autoritatile competente din Republica Moldova au luat masuri privind asigurarea securitatii si calitatii produselor livrate, ingrijorarile noastre ar putea deveni realitate”.
“Nu excludem o revenire la situatia din 2006 (cand au fost interzise importurile de vin moldovenesc)”, a declarat directorul institutiei, Ghenadi Oniscenko, citat de agentia rusa Interfax.
Oniscenko a avertizat ca daca situatia se va agrava, Moscova isi pastreaza dreptul de a adopta unilateral “masuri adecvate privind interzicerea importurilor de productie de alcool de slaba calitate in Rusia”.
“Alt aspect negativ este faptul ca autoritatile competente din Republica Moldova se eschiveaza sa discute despre acesta problema cu partea rusa. Reprosurile noastre sunt adresate Ministerului Agriculturii (si Industriei Alimentare) al Republicii Moldova”, a subliniat el.
Potrivit Rospotrebnadzor, peste 24,840 de milioane de litri din productia de bauturi alcoolice au fost importate din Republica Moldova in Rusia in 2013, iar aproximativ 29.000 de litri din aceasta nu corespunde criteriilor de securitate.
Ministrul moldovean al Agriculturii si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *