VIOLENTE in GRECIA: Confruntari intre politie si protestatari au avut loc in mai multe orase

Intr-un cartier periferic al Atenei, politia a tras grenade lacrimogene pentru a dispersa manifestantii violenti care aruncau cu pietre si bucati de lemn in fortele de ordine, conform agentiei de presa greaca ANA.
? La cateva?ore?dupa inceputul confruntarilor, politia a trimis intariri la fata locului in numar neprecizat, conform surselor din cadrul politiei.
Manifestatia, care aduna in jur de 5.000 de persoane, conform surselor din cadrul politiei, a fost organizata la locul dramei, la Keratsini, un cartier populat din vestul Atenei.
Conform unui fotoreporter AFP, majoritatea manifestantilor erau militanti de extrema stanga.
La Salonic, al doilea oras ca marime al tarii, doua manifestatii antifasciste reunind in jur de 6.000 de persoane au fost marcate de confruntari cu fortele de ordine, ce au recurs gaze lacrimogene asupra manifestantilor care au spart mai multe vitrine, conform agentiei ANA.
La Patras, o mie de manifestanti au aruncat cu pietre si cocktailuri Molotov asupra politiei, care a ripostat cu gaze lacrimogene.
Un politist pensionar, care nu participa la mentinerea ordinii, a fost ranit, conform unei surse din cadrul politiei.
In noaptea de marti spre miercuri, un muzician si militant antifascist in varsta de 34 de ani, Pavlos Fyssas, a fost ucis cu lovituri de cutit de un barbat identificat, conform politiei, ca fiind un membru presupus al partidului neonazist Aube Doree.
Crima a fost condamnata de mai multi lideri sindicali si functionari aflati in greva, in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *