Violente la Bruxelles: Politia a intervenit cu gaze lacrimogene si tunuri cu apa impotriva manifestatiei “”vestelor galbene””

Timp de aproape trei ore, protestatarii au perturbat traficul si au scandat lozinci antiguvernamentale intr-o manifestatie neautorizata, ce nu are un leadership clar si a fost mediatizata pe retelele de socializare.
Sute de protestatari, purtand “”vestele galbene”” obligatorii pentru automobilisti, dupa modelul manifestatiilor din Franta, s-au indreptat catre biroul premierului Charles Michel, iar odata ajunsi acolo unii dintre ei au aruncat cu pietre in cladire, fortele de ordine ripostand cu gaze lacrimogene si tunuri cu apa.
Inca inainte de izbucnirea violentelor politia a arestat circa 60 de persoane pentru blocarea strazilor sau portul unor obiecte interzise, precum cuttere sau petarde.
Manifestatia a inceput in cursul diminetii in intersectia Arts-Loi, nu departe de institutiile europene si de sediul guvernului belgian, initial fiind prezenti acolo circa o suta de protestatari. Numarul lor a crescut ulterior si manifestantii au pornit catre cladirile oficiale, aparate de cordoane de politisti, scandand lozinci precum “”Noi suntem poporul; Charles Michel, esti terminat!””, sau “”Michel, demisia!””.
Lansata cu doua saptamani in urma in Franta – initial ca un protest pasnic impotriva cresterii taxelor pe carburanti, dar care s-a transformat apoi in manifestatii, uneori violente, impotriva guvernului …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *