Violonistul rus Maxim Vengerov a sustinut un recital la finalul Scolii de Vara Cantus Mundi Bucuresti

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Unul dintre cei mai cunoscuti violonisti ai tuturor timpurilor, celebrul Maxim Vengerov, a sosit special la Bucuresti pentru a-i cunoaste pe absolventii primei Scoli de Vara Cantus Mundi Bucuresti, un proiect organizat de Primaria Municipiului Bucuresti prin Programul National Cantus Mundi, cu sprijinul PROEDUS – Centrul de Proiecte Educationale si Sportive.
Proiectul s-a desfasurat in perioada 9 iulie – 1 august, in cadrul Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti. Timp de o luna, peste 300 de copii au beneficiat gratuit de o programa culturala complexa, structurata sub forma unor ateliere de specialitate: cor, actorie, percutie, improvizatie, dezvoltare personala, miscare scenica si jocuri. Cele peste 1.000 de ore de atelier au fost sustinute de nume sonore in domeniul muzical, artistic si educational, printre acestia aflandu-se Anna Ungureanu – dirijorul celebrului cor Madrigal, percutionistul Zoli Toth sau cantareata de jazz Irina Sarbu.

Inchiderea oficiala a cursurilor de vara a fost marcata de o intalnire extrem de emotionanta, atat cu initiatorul programului Cantus Mundi – dirijorul de anvergura internationala Ion Marin, cat si de Maxim Vengerov, care a sustinut un mini-recital pentru publicul alcatuit din cei peste 300 de elevi ai Scolii de Vara Cantus Mundi Bucuresti, alaturi de pianista Polina Osetinskaya. Intreaga asistenta a fost impresionata de talentul marelui violonist si deopotriva de naturaletea, generozitatea si umorul sau, copiii si profesorii lor aplaudand minute in sir muzica, dar si povestile emotionante impartasite de Maxim Vengerov, care a aparut pe scena Universitatii de Muzica Bucuresti purtand tricoul si sapca inscriptionate cu insemnele Cantus Mundi. Maxim Vengerov s-a remarcat pe scena atat ca solist, cat si ca dirijor, colaborand cu mari orchestre ale lumii precum London Symphony Orchestra, Berlin Philharmonic sau Chicago Symphony Orchestra. In 1997 a devenit primul artist de muzica clasica denumit Ambasador International al Bunavointei de catre UNICEF.

„Copiii din Programul Cantus Mundi sunt minunati. Am putut sa observ si sa simt toata iubirea pe care au investit-o cu totii. Este un miracol ceea ce se intampla aici! Acesti copii nu vor uita niciodata experienta Cantus Mundi si e minunat ca vor creste, amintindu-si.?Ion Marin imi este un prieten foarte drag, este ca un frate pentru mine. Nu numai ca este un artist desavarsit, dar este si un om deosebit cu care ma inteleg din priviri. Ne leaga muzica! Fiecare aparitie pe scena cu Ion Marin este o mare bucurie pentru mine. Impartasim aceleasi valori. Cand m-a rugat sa vin sa cant pentru copiii din Programul Cantus Mundi …

spot_imgspot_img