Viorica Dancila finalizeaza luni evaluarea ministrilor. Remanierea guvernamentala are loc saptamana aceasta

Viorica Dancila a precizat deja ca evaluarea membrilor Cabinetului sau nu este “legata de nume”, ci de activitatea fiecarui ministru in parte.
“Eu nu voi face o evaluare legata de nume, voi face o evaluare legata de activitatea fiecarui ministru. Pentru noi acest lucru este important, sa vedem fiecare ministru cum si-a indeplinit programul de guvernare. Nu ne vom referi la nume”, a tinut sa sublinieze prim-ministrul.
Avand in vedere ca liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca niciunul dintre ministrii formatiunii nu va fi remaniat, discutiile referitoare la modificari in Guvern ii vor viza pe ministrii PSD.
Singurul despre care s-a discutat intens este ministrul Justitiei Tudorel Toader, despre care Tariceanu a spus ca este “un ministru foarte bun, ca are performanta, ca a dus nivelul de prestanta al functiei undeva sus, cum nu a mai fost”,
Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, ironic: “Domnul Tariceanu spune ca trebuie sa ramana neaparat dl Toader in Guvern. Dl Iohannis spune ca trebuie sa plece. Suntem intr-o mare dilema in partid. Ne vom exprima, trebuie sa cantarim foarte bine. E vorba de doua personalitati pregnante din politica romaneasca si PSD trebuie sa cantareasca”.
Mai mult, el a afirmat ca Tudorel Toader nu a fost un subiect in PSD, a aparut din senin din partea colegilor de la ALDE ideea ca trebuie mentinut in Guvern; s-a inventat o problema acolo unde nu era si trebuie sa o rezolvam.
El a sustinut ca isi va spune in partid punctul de vedere pe acest subiect.
Intrebata daca este multumita de activitatea lui Tudorel Toader, Dancila a raspuns: “Nu este vorba despre cat sunt eu de multumita sau nemultumita. Vorbim aici de niste criterii, de o foaie de parcurs, vedem acea foaie de parcurs, sarcinile pe care le-a avut de indeplinit si apoi voi expune in CEx si voi lua o decizie”.
In spatiul public au circulat inca de saptamana trecuta liste ale ministrilor care ar urma sa fie remaniati, Dancila dezmintind categoric existenta unor astfel de liste la acel moment. Erau vehiculate numele vicepremierului Paul Stanescu, care ar fi urmat sa fie inlocuit la Ministerul Dezvoltarii de Lia Olguta Vasilescu, numele ministrului Economiei Danut Andrusca sau cel al ministrului Transporturilor Lucian Sova.
Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, afirma, duminica seara, referitor la remanierea guvernamentala, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *