Viorica Dancila, intrevedere cu premierul Spaniei. Au discutat despre atragerea investitiilor spaniole in Romania

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, cei doi oficiali si-au exprimat satisfactia pentru relatia bilaterala excelenta, confirmata de Parteneriatul Strategic, precum si pentru dinamica deosebita a dialogului bilateral sectorial, in perspectiva intensificarii dialogului politic la nivel guvernamental.
“O atentie deosebita a fost acordata diversificarii relatiilor economice, schimburile comerciale romano-spaniole in 2018 atingand o valoare record. Prim-ministrul roman a reafirmat interesul pentru atragerea investitiilor spaniole in Romania pentru a participa la planul de modernizare a infrastructurii din tara noastra, dar si pentru a se implica in sectoarele auto, alimentar, farmaceutic, agricol si IT&C”, se arata in comunicatul citat.
Totodata, ambii demnitari au salutat concretizarea unora dintre cele mai importante proiecte de cooperare bilaterala convenite in timpul vizitei oficiale la Madrid a premierului roman (5-6 septembrie 2018), respectiv organizarea unui Forum de Afaceri si Investitii Romania-Spania, precum si a unei misiuni economice romanesti la Madrid. Ambele evenimente sunt preconizate a avea loc la Madrid, la 13 martie 2019, si vor oferi ample oportunitati de intalniri directe intre companiile romanesti si cele spaniole.
Premierul Viorica Dancila a multumit pentru sprijinul exemplar pe care autoritatile il acorda comunitatii romanesti din …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *