Visele violente pot fi un semn al bolii Alzheimer.

Visele pot reprezenta indicii importante in ceea ce priveste starea de sanatate a oamenilor, visele violente putand fi un semn precoce al dezvoltarii unor afectiuni ale creierului, cum ar fi Alzheimer, sustin cercetatorilor britanici, potrivit Mediafax.
Daily Mail scrie ca analiza viselor a reprezentant mereu pentru oamenii de stiinta un subiect fascinant. Acestia au ajuns la concluzia ca visele pot transmite indicii valoroase in ceea ce priveste sanatatea oamenilor si chiar pot transmite semne ale unor boli, inainte ca simptomele specifice sa apara.
Cei mai multi oameni au intre patru si sase vise pe noapte, dar isi amintesc numai doua sau trei pe saptamana. Oamenii isi amintesc visele numai daca se trezesc in timpul lor. In cazul in care continua sa doarma cand visele se termina, oamenii nu le vor tine minte. Se pare ca femeile isi amintesc visele mai frecvent decat barbatii, o posibila expicatie fiind aceea ca au somnul mai usor.
Visele nu au loc pe tot parcursul noptii. Creierul incepe sa le creeze in timpul somnului REM (Rapid Eye Movement), etapa a somnului caracterizata prin miscari oculare rapide sub pleoapele inchise. Aceasta este o forma usoara a somnului, de aceea oamenii se pot trezi cu usurinta in timpul viselor. Acest tip de somn apare de aproximativ patru ori pe noapte, prima etapa incepand la circa 90 de minute dupa ce o persoana adoarme.
Prin urmare, daca o persoana viseaza mai mult decat in mod normal, are cosmaruri sau vise ciudate, acestea ar putea fi simptome ca sanatatea ei este in pericol.
Medicamentele betablocante in tratamentul hipertensiunii arteriale pot determina aceste vise “urate”. Expertii cred ca aceste medicamente pot modifica indirect echilibrul anumitor substante chimice din creier, care produc cosmaruri.
Cosmarurile pot fi conectate insa si cu problemele cardiace, potrivit unui studiu efectuat pe mai mult de 6.000 de persoane. In urma cercetarii, s-a constatat ca riscul de a avea cosmaruri este de trei ori mai mare in randul persoanelor care au batai neregulate ale inimii, in timp ce riscul creste cu pana la sapte ori in randul persoanelor care acuza dureri in piept. Acest lucru se intampla pentru ca persoanele care au probleme cardiace sunt mai predispuse in a avea probleme respiratorii, care duc la scaderea nivelului de oxigen din creier.
De asemenea, cosmarurile pot fi un avertisment pentru dezvoltarea migrenelor. Durerile de cap pot aparea in timpul noptii si, potrivit unui studiu realizat pe 37 de pacienti, acestea sunt urmate de cosmaruri, care implica furie si agresivitate. O teorie in acest sens este aceea ca durerile de cap provoaca schimbari la nivelul creierului.
Temperatura ridicata sau prea scazuta in timpul noptii poate duce la crearea mai multor vise. Cu cat somnul este mai deranjat – din cauza faptului ca este prea cald sau prea frig -, cu atat creste posibilitatea ca o persoana sa se trezeasca in timpul somnului, ceea ce inseamna ca isi va aminti visele. In acest sens, expertii recomanda ca temperatura camerei sa fie mentinuta la 18 grade.
De asemenea, fluctuatiile hormonale in randul femeilor pot cauza aparitia viselor. Unele femei spun ca viseaza mai mult in timpul menstruatiei. Acest lucru poate avea loc din cauza faptului ca femeile se simt inconfortabil, sunt balonate si au crampe in perioada menstruatiei, motiv pentru care se trezesc mai des.
Totodata, insomnia si durerile ii pot face pe oameni sa se trezeasca in mod repetat in timpul noptii, ceea ce inseamna ca isi amintiesc cu mai multa usurinta visele. Medicii spun ca daca o persoana doarme prea putin cateva nopti la rand, ea poate sa aiba vise ciudate in prima noapte de odihna.
Daca o persoana viseaza ca este atacata sau urmarita, acesta poate fi un semn …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *