Vlad Voiculescu, noul ministru al Sanatatii. Ce mesaj i-a transmis presedintele Iohannis

Vlad Voiculescu a depus vineri la pranz juramantul pentru investirea in functia de ministru al Sanatatii?in fata presedintelui Klaus Iohannis.?La ceremonia de la Palatul Cotroceni au participat premierul Dacian Ciolos, ministri ai Cabinetului sau, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea si consilieri prezidentiali.?Presedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul de numire a lui Vlad Voiculescu in functia de ministru al Sanatatii.
Presedintele Klaus Iohannis i-a transmis lui Vlad Voiculescu, noul ministru al Sanatatii, ca din aceasta postura are posibilitatea sa corecteze problemele sistemice din domeniu.?”Acum aveti sansa sa va implicati din postura de ministru si sa corectati problemele sistemice din sanatate”, a spus Iohannis, la ceremonia de depunere a juramantului de investitura de catre Vlad Voiculescu. Potrivit Agerpres, el a aratat ca noul ministru are toata libertatea si sprijinul sau sa vina cu politici publice in domeniul sanatatii, care sa imbunatateasca net sistemul.?
“Chiar aveti sansa sa corectati lucrurile. Cu siguranta nu veti corecta toate problemele, nu veti rezolva toate problemele, dar aceasta independenta politica va da o libertate surprinzatoare in a intra si a rezolva problemele sistemice pe care nu le-au rezolvat altii, pentru ca le-a fost frica de propriul partid si cateodata si de Opozitie si foarte rar de opinia publica. Veti avea toata libertatea si tot sprijinul meu sa veniti cu politici publice in acest caz specific, in domeniul sanatatii, care vin sa imbunatateasca net sistemul, in fond pentru singurul scop pentru care merita ca acest sistem sa functioneze pentru oameni, ca expresia “pacientul in centrul sistemului de sanatate” sa nu fie un slogan, ci o realitate”, a adaugat Iohannis.?Totodata, presedintele Iohannis?l-a felicitat pe noul ministru pentru preluarea “”cu mult curaj”” a mandatului.?”Dvs. sunteti cunoscut multora prin faptul ca v-ati implicat la un moment dat intr-o chestiune a sistemului de sanatate din Romania cand multi isi pierdusera sperantele. Ati reusit atunci sa rezolvati o problema extrem de complicata, cu citostaticele, ati redat multor bolnavi speranta, dar cel mai important lucru ati redat speranta celor care au fost convinsi tot timpul, dar nu au vazut cum se poate corecta sistemul”, a mai spus seful statului.?
Pe 9 mai, Patriciu Achimas-Cadariu si-a prezentat demisia din functia de ministru al Sanatatii. Ulterior, premierul Dacian Ciolos a convenit, impreuna cu presedintele Klaus Iohannis, sa preia conducerea interimara a Ministerului Sanatatii pana la numirea unui nou ministru.?Premierul Dacian Ciolos a inaintat joi seara?presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, propunerea de numire a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *