Vladimir Putin isi avertizeaza studentii din Marea Britanie: “Veniti IMEDIAT acasa!”

Rechemarea studentilor si absolventilor rusi din universitatile din Marea Britanie si din alte tari din UE de catre seful statului, Vladimir Putin, este o noua initiativa oficiala a acestuia. Liderul de la Kremlin sugereaza ca, dupa episodul atacului cu neurotoxina asupra lui Serghei Skripal si al fiicei sale, Iulia, studentii rusi ar fi in pericol, in tarile unde invata si lucreaza in prezent.
Mobilul este insa altul. Putin vrea sa ii trimita pe studentii si absolventii de universitati occidentale sa studieze si sa munceasca in “Estul salbatic” din Siberia, pentru a ridica, probabil, standardele de viata din aceasta regiune indepartata. Seful statului ii indeamna chiar si sa se stabileasca acolo.
Aceasta noua campanie a fost lansata de un grup de oficialitati care reprezinta fostele state sovietice, dezvaluie presa occidentala.
Tinerilor care, probabil, vor da curs indemnului presedintelui, li se promite ca vor avea “oportunitati excelente”, inclusiv salarii foarte generoase, pentru cei mai buni dintre ei, daca vor lucra la dezvoltarea zonei siberiene.
Insa comentariile de pe retelele de socializare sustin ca planul lui Putin ar fi, de fapt, o pacaleala dupa scandalul neurotoxinei care a inceput sa provoace “clare atitudini rusofobe” in Marea Britanie si in Occident. Dupa acest scandal, Rusia a reactionat, afirmand ca la originea atacului cu neurotoxina nuz s-ar fi aflat Rusia, ci spioni britanici ai MI5 si MI6 care ar fi urmarit sa discrediteze astfel Kremlinul, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *