Vladimir Putin, discurs in fata ONU: Avem nevoie de o coalitie internationala anti-terorism

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a criticat, in discursul rostit la Adunarea Generala ONU, politicile Statelor Unite in Orientul Mijlociu si in Africa, ale caror efecte au fost “amplificarea saraciei si islamismului”. Astfel, presedintele rus a cerut formarea unei coalitii?internationale?contra terorismului.
In discursul sau, Putin s-a concentrat pe conflictul din Siria, subliniind ca singurul mod de a restabili pacea in regiune este intarirea fortelor statelor prin sprijinirea regimului lui Bashar al-Assad.?
“Este necesara o alianta larga impotriva terorismului, de genul celei impotriva lui Hitler”, a declarat Vladimir Putin de la tribuna ONU.
De asemenea, Putin s-a plans de exporturile “asa-numitelor revolutii democratice”.?
“Acest lucru a dus la violenta, saracie si dezastre sociale. Nimanui nu ii pasa de drepturile omului”, a spus Putin.?
Totodata, Putin a subliniat ca Statul Islamic a crescut dupa invazia SUA din 2003 in Irak si ca acum se extinde si in alte regiuni. De asemenea, Putin a precizat ca Statul Islamic recruteaza din multe state Europene, dar si din Rusia. Liderul rus a afirmat ca Moscova a luptat impotriva terorismului sub toate formele lui si ca, acum, asigura echipament militar guvernului Siriei.?
“Ar trebui sa recunoastem ca nimeni in afara de Bashar al-Assad si militia lui nu lupta cu adevarat impotriva prezentei Statului Islamic in Siria”, a spus Putin.?
Mai mult, seful statului rus a spus ca trebuie formata o coalitie internationala impotriva terorismului similara cu cea anti-Hitler, care s-a format in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.?
Rusia va realiza o analiza cu privire la riscul generat de situatia din Orientul Mijlociu, a spus Putin, care a subliniat ca ar trebui sa exista o coordonare intre fortele care lupta impotriva Statului Islamic.?
“Daca am atinge aceasta tinta nu am mai avea nevoie de tabere pentru refugiati. Valul mare si tragic de migranti este o lectie dura pentru toti, inclusiv Europa. Solutia este sa intarim statul sirian. Nu exista alta alternativa”, a subliniat Putin.?
In continuare, Putin s-a plans de extinderea NATO si a argumentat ca a existat o lovitura militara din exteriorul Ucrainei care a dus la declansarea unui razboi civil. De asemenea, Putin a criticat sanctiunile internationale impotriva Rusiei.?
Presedintele Rusiei si-a inceput discursul la ONU prin a declara ca ce-a de-a 70-a aniversare a Natiunilor Unite este un moment bun pentru a rememora …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *