Vodafone, data in judecata. Companiei i se cer DAUNE de 1,3 miliarde euro

Papistas Holding, compania mama a MTS, a solicitat daune si despagubiri morale pentru pierderile cauzate de afacerile pierdute, a anuntat, luni, grupul elen.
MTS sustine ca, dupa 2008, Vodafone si-a schimbat strategia din Grecia si a intrerupt neasteptat un contract de service si contracte de imprumut, afectand lichiditatile unor companii din cadrul Papistas Group.
In decembrie 2013, MTS a cerut in instanta de la Vodafone despagubiri de 255,5 milioane de euro invocand aceleasi acuzatii.
“Companiile din grupul Papistas din Grecia au depus plangere impotriva subsidiarei elene a Vodafone in urma incheierii relatiei comerciale de lunga durata. Revendicarile nu sunt justificate, iar pierderile invocate sunt complet fanteziste. Vodafone le va respinge in mod hotarat”, a anuntat Simon Gordon, purtator de cuvant al operatorului britanic de telefonie.
Recent, Vodafone a anuntat ca intentioneaza sa urgenteze dezvoltarea tehnologiei 4G in Grecia, in cadrul strategiei sale de a utiliza sumele rezultate de pe urma vanzarii participatiei la Verizon pentru modernizarea retelelor din Europa. Vodafone este al doilea mare operator de telefonie mobila din Grecia, dupa Cosmote, o divizie a Deutsche Telekom.
Vodafone are divizii in 30 de tari de pe cinci continente si peste 50 de retele partenere in intreaga lume. Vodafone Romania, o divizie a Vodafone Group Plc, a ajuns la 8.315.389 clienti, la data de 31 decembrie 2013, ceea ce reprezinta o crestere cu 132.466 de clienti, fata de trimestrul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *