Volkswagen a ales tara din Europa de Est unde va construi noua uzina. Presa scrie ca nu este Romania

Pe 18 noiembrie, seful grupului Volkswagen AG, Herbert Diess, declara ca producatorul auto cauta un loc pentru o noua fabrica multibrand in Europa de Est, a carei productie ar urma sa inceapa dupa 2022. La noua unitate din Europa de Est, care ar urma sa aiba 5.000 de angajati, vor fi produse SUV-urile Skoda Karoq si Seat Ateca, care in prezent sunt fabricate la Kvasiny (Cehia).
Si publicatia germana AutomobilWoche anunta ca experienta Turciei in domeniul productiei auto a jucat un rol in decizia Volkswagen.
Decizia Volkswagen vine in urma normalizarii relatiilor dintre Turcia si Germania, se arata in articolul aparut in Daily Sabah.
Necesitatea unei astfel de unitati a crescut dupa ce Volkswagen AG a confirmat ca va transfera productia modelului Passat din Germania la fabrica Skoda din Kvasiny (Cehia), in conditiile in care cel mai mare producator auto global isi accelereaza investitiile in masini cu emisii zero. Uzinele Volkswagen din Emden si Hanovra (Germania) ar urma sa fie transformate pentru productia de vehicule electrice pana in 2022.
Recent, Volkswagen a anuntat ca ar putea coopera cu grupul american Ford. Conform informatiilor din presa, Ford ar putea muta productia unor vehicule comerciale in Turcia, iar cele doua companii si-ar putea pune reciproc la dispozitie fabricile pentru a produce masini electrice si autonome, in vederea reducerii costurilor.
Ca parte a acestui parteneriat, vehiculele comerciale Crafter si Transporter de la Volkswagen ar putea fi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *