Volkswagen inaugureaza, in China, o uzina cu o capacitate de 300.000 masini.

Volkswagen inaugureaza o noua fabrica, in China, cu o capacitate de productie de 300.000 unitati anual. La noua sa uzina din provincia?Guangdong va crea in prima faza 6.500 joburi, potrivit Bloomberg.
Deschiderea uzinei din localitatea?Foshan,?Guangdong, impreuna cu partenerii chinezi de la FAW, face parte dintr-un plan mult mai vast, care include cea mai mare investitie a unui producator auto in China, aproximativ 10 miliarde euro pana in 2018. Volkswagen anunta ca in a doua faza de dezvoltare atat capacitatea uzinei Foshan, cat si numarul de angajati vor fi dublate.
Modelul care va fi produs la aceasta uzina este noua generatie a lui?Volkswagen Golf, insa este de asteptat ca in viitor, de pe liniile de productie de la Foshan sa iasa si alte modele ale constructorului german. Volkswagen anunta ca vrea sa-si extinda gama de modele disponibila in China, de la 70, in prezent, la 90, in 2015.
Lupta pentru a depasi Toyota
Nemtii vor sa depaseasca Toyota si sa devina noul lider al industriei auto mondiale, dupa numarul de vanzari. Volkswagen mizeaza foarte mult, in incercarea de a duce la capat acest plan, pe piata auto din China, acolo unde in 2010 vindea 28% din volumul sau global.
Citeste si?Premiera la testele EURO NCAP: Qoros 3, prima masina chinezeasca de 5 STELE!
Potrivit companiei de cercetare LMC Automotive, in?2015 Volkswagen ar putea atinge, pe piata chineza, o cota de 37% din volumul global al vanzarilor. ?
Anul acesta Volkswagen China are stabilit atingerea pragului de 3 milioane masini vandute pe aceasta …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *