Volkswagen pregateste Golf VI si Scirocco

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Mai multe reviste specializate pe zona auto au publicat recent imagini si informatii despre noul model Golf VI si materializarea conceptului Iroc, adica noul Scirocco. Masinile sunt in teste. Scirocco va imprumuta platforma Golf-ului, aceeasi folosita si pentru Eos. Pe de alta parte, atat Golful VI si Scirocco sunt desenate avand drept sursa patternul de design al Eos.

VW Scirocco

Productia modelului de serie Scirocco este reluata dupa mai bine de un deceniu. Masina va fi utilata cu o gama larga de propulsoare, toate folosite si pentru modelul Golf. Cel mai mic dintre acestea este un 1.4 litri, ajutat de turbina, iar cel mai mare, un 2.0 litri. Scirocco va primi si variante diesel.

Volkswagen isi doreste un Scirocco mai popular decat ultima generatie. Un argument in acest sens este diminuarea gradului de spectaculozitate a conceptului in urma indicatiilor sefilor grupului german. Din pacate, acest aspect nu este foarte vizibil la prototipul aflat in teste, pentru ca masina este mascata de huse negre in partile sale esentiale.

Golf VI

Noul Golf (sau Mk6) va ajunge pe piata in iarna anului viitor sau la inceputul lui 2009. Golf VI ofera o gama de 10 propulsoare, cu trei mai putin decat la modelul actual. Tot in minus ? spun jurnalistii britanici ? este si nivelul de materiale si dotari de la nivelul interiorului noii compacte de la Volkswagen, oricum ?inferioare Golf-ului IV?.

Una din problemele pe care germanii trebuie sa o rezolve este reducerea timpului de lucru pentru asamblarea unei unitati. De la intrarea pe linia de productie si pana la finish, muncitorilor de la Volkswagen le sunt necesare 37 de ore pentru asamblarea unui Golf. Pentru Focus sau Astra este suficient doar jumatate din acest timp.

Motorizarile pe benzina sunt doar pe injectie directa si au capacitati cuprine intre 1.4 litri si 2.0 litri. Dieselele au capacitati intre 1.6 litri si 2.0 litri si beneficiaza de tehnologie TDI. Pentru cei cu buzunare mai largi care nu vor sa treaca la o clasa mai mare, Golf VI va oferi cutie DSC sau transmisie in sapte trepte si clapeta pentru schimbarea treptelor (secvential).

spot_imgspot_img