Vom putea scoate bani de pe card si de la POS-urile magazinelor, nu doar de la ATM-uri si ghiseele bancilor. Legea a fost promulgata

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Pe 20 iunie, plenul Camerei Deputatilor a adoptat proiectul de lege amintit cu 226 de voturi „pentru” si 48 de voturi „impotriva”.
Conform acestuia, persoanele juridice care desfasoara activitati de comert cu amanuntul si cu ridicata, asa cum acestea sunt definite de OG nr. 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cele care desfasoara activitati de prestari servicii, care realizeaza anual o cifra de afaceri mai mare de 50.000 de euro in echivalent lei, au obligatia sa accepte ca mijloc de plata si cardurile de debit si cardurile de credit prin intermediul unui terminal POS si/ sau a altor solutii moderne de acceptare.
„Persoanele juridice prevazute la alin. (1) pot oferi serviciul de avans in numerar la terminalele de plata in baza contractelor incheiate cu institutiile acceptante si pot acorda avansuri in numerar, potrivit prezentei ordonante de urgenta. Acestea afiseaza la loc vizibil semnul privind acordarea acestui serviciu, precum si informatii privind costurile serviciului. Institutiile acceptante de carduri au obligatia de a instala terminale de plata in termen de maximum 30 de zile de la data solicitarii”, se mai arata in proiect.
De asemenea, presedintele a promulgat legea pentru completarea legii asistentei sociale nr. 292/2011. Proiectul respectiv a fost adoptat de Camera Deputatilor pe data de 18 iunie.
El prevede completarea cu un nou alineat, alin.7 a art.104 din Legea nr.292/2011, in sensul instituirii in sarcina Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice a obligatiei de a adopta si publica anual un raport referitor la stadiul serviciilor sociale din Romania, care va contine, printre altele, urmatoarele: situatia actualizata a accesului diferitelor categorii de beneficiari la servicii sociale, dinamica si evolutia sectorului, bugetele alocate, cheltuielile efective cu serviciile sociale la nivelul …

spot_imgspot_img