Votat in Parlament: Romanii vor avea o noua zi de sarbatoare nationala. Cand pica ziua norocoasa

Romanii vor sarbatori Ziua nationala a gastronomiei si a vinului romanesc in ultima duminica a lunii octombrie, potrivit unui proiect legislativ adoptat in sedinta de joi a Senatului.
Proiectul, initiat de parlamentari PSD, printre care liderul social-democratilor Liviu Dragnea, si sustinut de deputatul independent Remus Borza, a fost adoptat cu 50 de voturi “pentru” si o abtinere.
“Bucatele si vinurile romanesti sunt un cumul de traditii care incanta simturile si cuceresc tot mai multi admiratori si care pot deveni cartea de vizita a tarii noastre. Arta culinara poate aduce un plus imaginii turistice in general si Romaniei in special. Stabilirea unei zile care sa celebreze aceasta bogatie de gusturi si traditii romanesti este necesara pentru a scoate in evidenta calitatile bucatariei si vinului romanesc si a le face cunoscute, sub numele de Ziua gastronomiei si a vinului romanesc”, se arata in expunerea de motive a textului propus.
Proiectul a fost adoptat cu doua amendamente admise in comisiile de specialitate, care modifica titlul si ziua dedicata sarbatoririi ei.
Astfel, titlul se modifica si va avea urmatorul cuprins: “Lege privind Ziua nationala a gastronomiei si a vinului romanesc”, in loc de “Lege privind instituirea zilei de 15 septembrie – Ziua nationala a gastronomiei si a vinului romanesc”.
De asemenea, a fost inlocuit textul “se instituie ziua de 15 septembrie – Ziua nationala a gastronomiei si a vinului romanesc” cu “se instituie Ziua nationala a gastronomiei si a vinului romanesc, in ultima duminica a lunii octombrie”.
Dezbaterile asupra proiectului nu au fost lipsite de dispute generate de clarificarea datei propuse pentru aceasta sarbatoare.
“Nu avem nimic impotriva initiativei, dar nu 15 septembrie – este ziua in care parintii isi duc copiii in prima zi de scoala, nu ne arde de vinuri si de altceva, e ziua …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *