Votul deputatilor britanici asupra acordului Brexit va avea loc pe 15 ianuarie

Dezbaterile privind acest text vor fi reluate miercuri si joi in Camera Comunelor si ar putea sa se prelungeasca pana vineri. Adoptarea acordului este insa sub semnul intrebarii, atata timp cat continutul acestuia ii nemultumeste atat pe sustinatorii Brexitului, cat si pe eurofili.
Theresa May si-a anuntat din nou cabinetul ca nu intentioneaza sa intarzie Brexitul prelungind notificarea in baza articolului 50 al Tratatului UE, a mai precizat purtatorul de cuvant, adaugand ca ideea este posibil sa fi fost discutata de oficiali UE, dar nu si de oficiali britanici.
” (…) Dezbaterea va incepe maine… Prim-ministrul a declarat ca va incheia dezbaterea martea viitoare, 15 ianuarie, cand va avea loc votul”, a declarat reporterilor purtatorul ei de cuvant.

Brexit cu zambetul pe buze: Guvernul britanic a lansat campania de pregatire a iesirii din UE
Un muncitor in constructii si un fermier care zambesc si un pensionar voios – acestea se numara printre chipurile animate alese de guvernul de la Londra pentru a-i linisti pe britanici ca tara se poate descurca cu un Brexit fara acord, relateaza Reuters.
Un banner cu chipuri vesele poate fi vazut in deschiderea unui nou site lansat de guvernul britanic, alaturi de informatii despre cum cetatenii se pot pregati pentru o iesire din UE fara acord, despre care criticii au spus ca ar putea produce lipsuri de alimente si medicamente, ar putea prelungi asteptatul la frontiera si ar putea cauza mari probleme economice.
Guvernul a lansat marti site-ul https://euexit.campaign.gov.uk/, cu o redusa campanie de informare publica ce a constat din reclame la posturile de radio comerciale si postari pe Twitter ale unor departamente guvernamentale.
Intr-o reclama transmisa de postul de radio LBC au putut fi auzite mai multe voci de actori care intrebau despre reinnoirea pasapoartelor, tarifele pentru convorbirile telefonice si exporturile de bunuri. Ascultatorii erau indemnati sa acceseze noul site pentru raspunsuri.
Site-ul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *