Votul Legii Codului administrativ, care prevede pensii speciale pentru alesii locali, amanat pentru luni UPDATE

UPDATE In sedinta de joi au fost dezbateri generale la proiect, iar deputatiiau depus peste 600 de amendamente la proiect.
Presedintele de sedinta, Florin Iordache, a anuntat ca dezbaterile pe articole si votul final la Codul administrativ se vor face luni.?
_______________
Proiectul de lege privind Codul administrativ, care prevede, printre altele, pensii speciale pentru alesii locali, precum si eliminirea pragului de 20% pentru folosirea limbii materne a minoritatilor nationale in administratia locala, va intra joi la dezbateri si vot, in procedura de urgenta, in plenul Camerei Deputatilor, scrie?News.ro.
Sedinta in plen a Camerei Deputatilor are loc de la ora 10.00, iar pe ordinea de zi se afla si?Proiectul de Lege privind Codul administrativ al Romaniei.
Camera Deputatilor este for decizional pe acest proiect.
In 11 iunie, Senatul a adoptat cu 85 de voturi “pentru”, 21 de voturi “impotriva” si 11 abtineri, proiectul de lege pentru elaborarea Codului administrativ. Pe 27 iunie, plenul Camerei Deputatilor a decis, inainte de votul final, retrimiterea Codului administrativ la Comisie.
Una dintre prevederile Codului Administrativ este ca primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii consiliilor judetene alesi dupa anul 1992 vor primi o pensie speciala in limita a trei mandate.
“Persoanele alese incepand cu anul 1992 de catre cetateni, prin vot universal, egal, direct, secret, respectiv prin vot secret indirect si liber exprimat, respectiv primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii consiliilor judetene, care indeplinesc conditiile varstei standard de pensionare, ale varstei standard de pensionare redusa asa cum sunt prevazute in Legea nr 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, sau cele prevazute de alte legi speciale au dreptul, la incetarea mandatului, la o indemnizatie pentru limita de varsta de la data la care li se acora drepturile de pensie pentru limita de varsta, dar nu mai devreme de data incetarii mandatului aflat in derulare”, prevede actul normativ.

Mai mult de un sfert dintre senatorii care votat proiectul de Cod Administrativ – care prevede, printre altele, pensii speciale pentru alesi locali – vor beneficia de rodul votului lor. Inainte de a deveni senatori, acestia au fost alesi locali in categoriile beneficiare de pensii speciale conform proiectului de lege: primari, viceprimari, presedinti si vicepresedinti de consilii judetene.?

O alta modificare le permite alesilor locali sa aiba calitatea de persoana fizica autorizata sau de persoana care exploateaza o intreprindere individuala sau o intreprindere familiala.
De asemenea, cuantumul indemnizatiei pentru limita de varsta prevazut la al. 1 se acorda in limita a trei mandate si se calculeaza ca produs al numarului lunilor de mandat cu 0.40% din indemnizatia bruta lunara aflata in plata.
Totodata, pentru mandate incomplete, indemnizatia pentru limita de varsta se calculeaza …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *