VOUCHERE DE VACANTA in valoare de un miliard de lei de la Guvern pentru bugetari

“Pentru ca este o masura care si-a dovedit eficacitatea, Guvernul a decis sa acorde vouchere atat in 2019, cat si in 2020. Datorita voucherelor, numarul de turisti din Romania a crescut simtitor. De exemplu, doar pentru luna septembrie, a crescut cu 14 procente numarul turistilor romani care au innoptat intr-o unitate autorizata fata de aceeasi perioada a anului precedent. La nivel national, numarul total al turistilor a crescut cu aproximativ 6%, date valabile pentru perioada de la inceputul anului pana in septembrie, raportat la anul trecut. A fost o masura apreciata de catre industrie, motiv pentru care reprezentantii acesteia ne-au solicitat sa o prelungim si in urmatorii ani sub aceeasi forma”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif, citat intr-un comunicat de presa.
Potrivit documentului, un efect secundar al acestei masuri a constat si in cresterea cererilor de autorizatii pentru unitatile de cazare din Romania.
“In medie, la nivelul intregii tarii, a fost inregistrata o crestere de 10% a cererilor fata de aceeasi perioada a anului …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *